Partibrejker Cane i Plejboj Hju Hefner

31.05.2016

Legendarni frontmen Partibejkersa Zoran Kostić Cane, poznat po originalnim i često duhovitim izjavama, ostao je dosledan sebi snimivši „plejbojevski“ video poziv za nastup benda 25. juna na Arsenal Festu 06 u Kragujevcu.

„Arsenal Fest u Kragujevcu. Brejkersi su, mislim, 25. juna. Dođite da se malo proveselimo. I sve to…“, počeo je poruku Cane, da bi potom neočekivano dodao: „Neverovatno! Ušao čovek koji liči na Hjua Hefnera?!“

Poziv je sniman na promociji novog albuma Brejkersa „Sirotinjsko carstvo“, koja je održana nedavno u Beogradu, ali nije poznat poznat identitet osobe za koju je Cane pomislio da liči na legendarnog vlasnika časopisa „Plejboj“.

Arsenal Fest 06 bie održan 23, 24. i 25. juna u Kragujevcu, uz podršku Jelen piva.

Arsenal otvara 23. juna na Main Stage-u internacionalno priznati hor Viva Vox, a slede Bajaga i Instruktori, britanski alternativci Skunk Anansie i holandski didžej David Lesse.

Na Garden Stage-u prve večeri svira muziku legendarnog Smaka njegov bubnjar Slobodan Stojanović Kepa sa bendom mladih snaga Free Spirits, zatim Igor Vince i njegov “Drum, Brass & Keys” orkestar, niški bend Stereo banana, alternativci 16 osam 23, prvi put na Arsenalu kultni Obojeni program, i Nikola Vranjković.

Usled izuzetnog interesovanja publike kultni pankeri Toy Dolls prebačeni su sa Gardena na Main Stage, gde će im se druge večeri 24. juna pridružiti kolege iz Atheist Rapa, a prethodiće im Ničim izazvan, pop pevač Massimo Savić i novotalasni heroji Električni orgazam.

Na Gardenu će 24. juna redom svirati Mašinko, pank veterani KBO!, moćni Eyesburn, mostarski Zoster, premijerno na Arsenalu nekadašnji vođa Đavola Neno Belan i na kraju alternativni E Play.

Nakon što su nedavno protresli muzičku, ali i političku scenu u Srbiji provokativnim singlom i spotom “Sistem te laže”, Beogradski sindikat dolaze prvi put na Arsenal, 25. juna na njegov Main Stage, “naoštreni rimama i sa velikim apetitom za odličnim koncertom!”

Uz njih na Main-u nastupiće poslednje večeri festivala Siddharta, malo je reći legendarni Partibrejkers, razbijački Asian Dub Foundation i Irish Stew. Na Gardenu u završnici Arsenala očekuju vas Zigot, DuŠan’s Flying Blues Band koji predvode Vasil Hadžimanov i Dušan Jeftović, Gužva u 16ercu, Dža ili bu, čuveni Goran Bare i Majke i Mortal kombat.

Program Explosive DJ Stage-a možete naći ovde:
https://www.facebook.com/events/229167110774219/

Komplet ulaznica za sva tri festivalska dana košta 1.900 dinara, a pojedinačna za jedno veče je 1.000 dinara. Prodaja ide preko mreže Eventim.

Festivalski Main Stage smešten je u intrignantnom prostoru Kneževog arsenala, bivše fabrike municije iz 19. veka, obližnji Garden stage je u živopisnoj Zastavinoj bašti, dok je između njih Explosive Stage, smešten u rustičnoj zgradi Čaurnice, gde je snimana TV serija „Titanik – krv i čelik“.