Novi singl/spot Električnog orgazma

06.11.2015

Električni orgazam objavio je novi singl/spot „Bio sam loš“ pred slavljeničku turneju povodom 35 godina postojanja, u okviru koje posle brojnih gradova Srbije stiže 26. decembra u Dom omladine Beograda.

„Bio sam loš“ je prvi najavni singl/spot novog albuma radnog naziva „Gde smo sad?“ kog beogradski bend namerava da objavi iduće godine. Pet godina je prošlo od CD-a „To što vidiš to i jeste“, i frontmen Srđan Gojković Gile kaže da je sada pravi trenutak da Električni orgazam sa „Bio sam loš“ najavi novi album „koji će imati devet pesama, a prethodiće mu najverovatnije još nekoliko singlova“.

Nekadašnji frontmen rokenrol benda Revolveri Vladimir Jakšić Musa bio je logičan izbor za režiju spota „Bio sam loš“ – Električni orgazam je sa njim ranije uradio spotove „Ti to možeš“ i „Gde god odem“. Pored toga na Jakšićevom ovogodišnjem albumu „Na putu neverovatnoće“ našla se pesma „Nemam više nijedan dan“, koju je napisao Gojković. Spot za tu pesmu režirao je Jakšić.

„Saradnja sa Musom traje jako dugo. Radio sam njim i ranije, producirao sam jedan singl Revolvera devedesetih, a (gitarista Električnog orgazma Branislav Petrović) Banana i (basista Zoran Radomirović) Švaba svirali su sa Revolverima u jednom periodu“, podseća Gojković.

Kompletirani su datumi slavljeničke turneje Električnog orgazma, koja obuhvata: 14. novembra klubu „Replugged“ u Beču, 27. novembra „Pojilo“ u Lazarevcu i 28. novembra „Gradsku pivnicu“ u Požarevcu, a potom slede 4. decembra „Paladium“ u Pančevu, 5. decembra Pozorišni klub u Bečeju, 12. decembra „Balkan Rock Club“ u Smederevskoj Palanci i 18. decembra „Fabrika“ u Novom Sadu.

„Već smo svirali u Zagrebu, Rijeci, Umagu, u Makedoniji… Ovo je srpski deo turneje. Prvi koncert je u Beču u kome živi puno Srba. Dakle, krećemo iz dijaspore“, objašnjava Gojković.

U završnici turneje Električni orgazam će održati koncert 26. decembra u Domu omladine Beograda. Ulaznica košta 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Ulaznica će od 1. decembra do 25. decembra koštati 1.200 dinara, a na dan koncerta 1.500 dinara.