Neno Belan sutra snima živi album u Zagrebu

12.11.2008

Nekadašnji frontmen splitskih Đavola Neno Belan sutra u zagrebačkom klubu Tvornica snima prvi živi album u karijeri, koji bi trebalo da se pojavi na proleće iduće godine.

„Snimamo moj prvi live CD. To mi je davnašnja želja i sada će mi se ostvariti. Za živi album imao sam stalnu ideju, ali nikako da se poklope stvari. Ili mi se raspao bend (Đavoli), ili bi se desilo ovo-ono“, kaže Belan za Long Play.

Planirano je da koncert 13. novembra uveče u Tvornici počne pesmom „Zvuci ulice“, a Belan i njegovi Fiumens su spremni da izvedu najveće hitove kao što su „Rock galama“, „Dugo toplo ljeto“, „Ostani uz mene“, „Pričaj mi“, „Ja volim je“, „Rijeka snova“, „Vino noći“, „Bambina“, „Stojim na kantunu“, „Dotakni me usnama“, „Ella E“, „Djevojka s juga“ ili „Beat na moru“.

Gosti na koncertu su slovenski kantautor Vlado Kreslin, nekadašnji vođa splitske pop grupe Daleka obala Marjan Ban i zagrebački pop pevač Massimo Savić.

Neno i Masimo će između ostalog izvesti u duetu pesmu „Zar više nema nas“ koju je Belan napisao za Masimov novi album „Sunce se ponovo rađa“.

Belanov izdavač zagrebački Dallas Records najavljuje šest koncertnu poslasticu koja će trajati najmanje tri sata.

„Mogu sve odati, nema tajne. Publika može očekivati reprizu koncerta iz ožujka (marta) u Tvornici koji je bio jedan od najboljih koncerata u mojoj karijeri i provala pozitivne energije koju nisam dugo osjetio. Za moju karijeru to je bio povijesni koncert koji smo snimili, kao što ćemo snimati i ovaj u četvrtak. Nisam znao kako će biti prihvaćene nove i stare stvari, ali sve je bilo odlično i koncert je trajao gotovo tri sata. To ćemo sad pokušati ponoviti i nadamo se da će biti uspješno kao i prvi put. Bit će tri gosta – Massimo, Kreslin i Ban. Pojačanje na bini, uz moje Fiumense, bit će dva trubača i jedan saksofonist. Imat ćemo šest sati snimljenog materijala kojeg će trebati izmiksati. Doći ću za dva mjeseca u Zagreb, tu ću uzeti stan u najam i baviti se do veljače (februara) s tim. Pošto je to moj prvi, a možda i jedini uživo snimljen album, želim da bude jako dobar, rekao je Belan internet magazinu www.muzika.hr.

Prisutni u Tvornici mogu se uključiti u izradu omota Belanovog živog albuma fotografisanjem koncerta i slanjem fotki na belan.tvornica@gmail.com do 20. novembra.