Neno Belan radi pozorišnu muziku

09.06.2010

Neno Belan

Pre koncerta 1. jula u bašti Studentskog kulturnog centra Beograda, Neno Belan će prvi put u karijeri debitovati kao kompozitor pozorišne muzike i to za dečiju predstavu „Buratino“, rusku verziju čuvenog Pinokija!

Belan je napisao muziku za predstavu „Buratino“, ruskog pisca Alekseja Nikolajevića Tolstoja (1883-1945), koju će premijerno izvesti Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku 19. juna na otvaranju tradicionalnog Međunarodnog festivala djeteta.

„Pripremam prvi put u karijeri scensku muziku i to me baš zabavlja, baš sam cijeli u tom filmu! Radim sa odraslim glumcima koji pjevaju moje songove. Sve to je za mene nešto novo! Izdaćemo i CD sa muzikom iz predstave“, kaže Belan.

Sa svojim pratećim sastavom Fjumens Belan se vraća koncertno 1. jula u Beograd kako bi na početku leta priredio pravu mediteransku feštu u bašti Studentskog kulturnog centra.

„Beograđni mogu očekivati da ih vesele i razdragane uvedemo u ljetne praznike i donesemo im atmosferu Mediterana. Moj bend je kao stvoren za tako nešto, da publiku usred Beograda bar na par sati ‘odvedemo’ na more“, najavljuje Belan.

Ulaznice za koncert nekadašnjeg frontmena legendarnih splitskih Đavola, autora klasika „Stojin na kantunu“, „Bambina“, „Dani ljubavi“ i „Ostani uz mene“ koštaju 1.000 dinara, a Long Play će uskoro saopštiti način prodaje.