Neno Belan Masimov gost u Beogradu

15.12.2008

Splitsko-riječki pop kantautor Neno Belan biće specijalni gost na koncertu Masima Savića u beogradskom Sava centru 23. decembra, gde nameravaju otpevati hit duet „Zar više nema nas“.

„Biću Masimu gost u Beogradu sa našim duetom ‘Zar više nema nas’, što se i očekuje od mene, plus biće tu jedna moja pesma ‘Rijeka snova’. Super mi je biti sa Masimom na stejdžu. On je vrhunski profesionalac, veliki sluhista, ima odličan bend i uživam s njim pevati“, rekao je Belan agenciji Beta.

Nekadašnji vođa kultne splitske pop atrakcije Čavoli se do sada redovno pojavljivao kao gost skoro na svakom koncertu Savićeve turneje u korist novog albuma „Sunce se ponovo rađa“.

Hrvatska kritika i publika su ocenjivali Belanova pojavljivanja u Rijeci, Splitu i Zagrebu, kao jedan od vrhunaca Masimovih koncerata.

Belan je autor setne pesme o prohujalom vremenu i ljubavima „Zar više nema nas“, koja se skoro nije pojavila na novom Masimovom albumu, jer se verovalo da je jedini postojeći demo snimak izgubljen.

Savić je pre dve godine zamolio Belana da napiše pesmu za njegov novi album, ali kada mu je nekadašnji vođa Čavola poslao demo snimak, predomislio se smatrajući da mu ipak ne odgovara za album „Veština 2“ (2006).

„Zaboravio sam bio na pesmu kad mi je Masimo početkom godine rekao da sprema novi album i pitao može li sada upotrebiti pesmu. Rekao sam da je više nemam kod sebe. Sećao sam je se u magli i nisam imao zapisan tekst. Mislio sam da je izgubljena, ali je onda Masimo u panici prekopavao kuću i nekako je na kraju ipak pronašao“, kaže Belan.

Masimo kaže da je do zabune došlo jer je pogrešno zapamtio da je plavo obojeni disk sa „Zar više nema nas“ koji mu je poslao Belan, bio crvene boje.

„Bio sam poludio. Očekujem pesmu, a nje nema. Nakon tri generalke stana, tavana i svega, uspeo sam naći CD. Međutim nije bila crvena, već plava etiketa“, kaže Masimo.

Sa svojim vanserijskim glasovnim veštinama Masimo će predstaviti novi album „Sunce se ponovo rađa“ na koncertu 23. decembra u beogradskom Sava centru u organizaciji Long Play-a, za koji su karte u prodaji su po cenama od 1.000, 1.300 i 1.600 dinara na blagajni Sava centra i prodajnim mestima Biletservisa, Tiketlajna, Tiketservisa i Eventima.