Nele Karajlić se vraća na scenu turnejom po Kanadi i SAD

16.03.2018

Legendarni rok muzičar dr Nele Karajlić višegodišnje odsustvo sa muzičke scene zvanično prekida predstojećom turnejom po Kanadi i SAD, kao i spotom kojim je spontano zabeležena energična izvedba starog hita Zabranjenog pušenja „Hadžija il’ bos“.

Karajlića očekuju povratničke svirke, sa All Star Band-om, 24. marta u The Phoenix Theatre u Torontu, 25. marta u Venue Club u Vankuveru, 30. marta u Joe’s Live Rosemont u Čikagu i 31. marta u The Cutting Room u Njujorku.

Nakon što se poslednjih godina uglavnom posvetio pisanju, bila mu je izašla bestseler autobiografska knjiga „Fajront u Sarajevu“, a postavio je i u pozorištu autorsku multimedijalnom predstavom „FBI- Dosije Tesla“, Karajlić se sada ponovo „stvarno uželio svirke i scene“.

„Vraćam se matičnoj aktivnosti, čistom rokenrolu. Zadnju svirku Pušenja sam imao prije 20 godina, a No Smoking prije šest, sedam u Londonu. Sad me zovu u Toronto, Vankuver, Čikago i Njujork. Nije loše za početak, za nas mlade talente“, kaže Karajlić.

Nele je sa probranom ekipom beogradskih muzičara, na čelu sa cenjenim gitaristom Ivanom Kizom Zoranovićem, prilikom nedavne probe u „Master blaster“ studiju u Beogradu, ponovo snimio „Hadžija il’ bos“, čija sirova energija na najbolji mogući način nagoveštava šta sve sledi…

… a sledi svirački svež pogled unazad na klasike kakvi su „Murga drot“, „Guzonjin sin“, „Pišonja i Žuga“, Lutka sa naslovne strane“, „Dan Republike“, „Šeki Is On the Road Again“, „Nedelja kada je otiš’o Hase“, „Djevojčice kojima miriše koža“, „Fikreta“, „Ja nisam odavle“…

Autor spota je Sledge iz Hammer produkcije.