Masimov muzički spektakl u Beogradu

25.12.2008

Massimo Savić

Masimo Savić još jednom je dokazao da je jedan od najupečatljivijih glasova na prostoru bivše Jugoslavije, u utorak uveče na koncertu u ispunjenom beogradskom Sava centru, odakle je ispraćen ovacijama, primećuju srpski mediji.

„Još jedan muzički spektakl za pamćenje u Sava centru! Ovoga puta u glavnoj ulozi bio je Masimo Savić, koji je oduševio u prepunoj dvorani. U svom prepoznatljivom stilu, pevač specifične boje glasa oduševio je svojim dobro poznatim srceparajućim baladama“, navodi Glas javnosti.

Pod naslovom „Masimo kao nekada“ beogradske Večernje novosti konstatuju da na ponovnom koncertu hrvatskog pop pevača posle dve godine u Sava centru „publika nije štedela dlanove i grla“.

„Nekadašnji frontmen zagrebačke legendarne grupe Dorian Gray nije se štedeo na sceni. Otpevao je devet pesama sa novog albuma ‘Sunce se ponovo rađa’, stare hitove…Kako su se pesme ređale atmosfera i emocije su rasle. Sa svojim 25-godišnjim iskustvom na sceni znao je kako da ‘zapali’ gledalište, u kome su bile pretežno pripadnice lepšeg pola“, ističu Novosti.

Blic primećuje da „kako je izašao na scenu, Masima je publika dočekala ovacijama“, dok su „vrisak i aplauzi propratili pesme ‘Mi nismo sami’, ‘Stranac u noći’, ‘Samo za tvoje oči’, ‘Loše vino’, ‘Sjaj u travi’, ‘Stine’?“

„Katarzičan momenat nastao je kada su Masimo i nekadašnji frontmen splitske grupe Šavoli Neno Belan u duetu otpevali pesmu ‘Zar više nema nas’. Da je publika fenomenalno primila nove pesme svedoči i veliki aplauz kojim je nagradila naslovnu numeru ‘Sunce se ponovo rađa’, koju je uradio Arsen Dedić“, piše Blic.

Dok 24 sata podseća da je Masimo Beograđanima priredio „više od dva i po sata, dva bisa i iskrena osećanja“, Politika priznaje da je pevač pojavom na sceni „izazvao pometnju u publici“ i da mu se ne mogu osporiti „beskrajan šarm i emocije koje pokazuje dok peva“.