Mariza pred rasprodatim Sava centrom

30.11.2008

Mariza

Kraljica fada Mariza u utorak 2. decembra (20.30) peva treći put u karijeri pred rasprodatim Sava centrom u Beogradu, u koji se posle dve godine ponovo vraća na svetskoj turneji povodom novog albuma „Terra“.

Beogradski koncert rasprodat je nekoliko dana unapred, kao što je to bio slučaj 2005. i 2006. godine, a Portugalka mozambičkog porekla, anđeoskog glasa i kratke platinaste kose peva i 3. decembra u Novom Sadu, u skoro rasprodatom Srpskom narodnom pozorištu (20.30).

Pred dolazak u Srbiju, Mariza je opet pokazala koliko je fado muzika strasti, tuge, ljubomore i žalosti – kada se rasplakala tokom emotivnog izvođenja pesme „Tasco da Mouraria“ u čuvenoj londonskoj dvorani Baribican, koju je punila dve večeri u novembru.

Marizu sada očekuje ponovni emotivni sastanak sa srpskom publikom za koju je rekla da joj je bila najomiljenija na prošloj turneji povodom albuma „Transparente“ (2005). Tada je pevačica u rodnom Portugalu impresionirana pričala kako je u Sava centru pevala čak pred više ljudi od predviđenog kapaciteta, koji su prosto nahrupili u dvoranu kako bi čuli njen glas. Sava centra i Srpsko narodno pozorište Mariza namerava po svom običaju da pesmom i atmosferom pretvori u tavernu ili kafanicu njenog rodnog Lisabona.

„Moja zamisao koncerta je da privučem publiku bliže sebi, „smanjim“ dvoranu i od nje napravim malu tavernu. Hajde da se tu zabavimo i proslavimo to što smo zajedno. Jer sutrašnjica je neizvesna, a danas smo ovde, i proslavimo, onda, osećanja koja nas čine sličnima“, kaže Mariza.