Long Play prisluškivanje: Anja Štark, Niko Nikolić, Štutgart onlajn

03.09.2020

Promoterska kuća Long Play u iščekivanju da konačno krenu punom snagom koncerti i festivali svakodnevno vredno osluškuje šta se dešava na regionalnoj muzičkoj sceni, na kojoj brojni izvođači koriste višak vremena za boravak u studiju. Ove nedelje izabrali smo nekoliko singlova koji su nam se zakačili za uvo, a verujemo da bi se mogli dopasti i vama.

„Zlato“ je prošle godine bila više nego upečatljivo prvo ukazivanje ženskog pop dua Anja Štark, koji je nakon nekoliko zanimljivih singlova, nedavno stigao do još jedne primamljive pesme. „Blokovi“ na prvi pogled naslovom upućuju na tematiku primerniju nekom geto reperu, ali Anja Štark urbanističku hladnoću i brutalnost Novog Beograda koristi samo kao misaonu scenografiju za izliv elektro pop nežnosti i toplote kakvu samo žene umeju da iznedre.

Ako zatvorite jedno…dobro, oba oka na spot „Amerikanka“ i uposlite samo uši zapljusnuće vas lepršava pop pesma ugođajno savršeno skrojena za kraj leta. Niko Nikolić u manje od četiri minute sneno, eskapistički stiže do zapadne obale SAD i vraća se nazad, u bezbrižnost domaćeg popa osamdesetih. „Amerikanku“ je imala tinejdž senzacija Ruž, ali Nikolićeva lakoća ipak je bliža Neni Belanu.

Podmladak Dicipline i Šarla, Štutgart onlajn je još sa „Da je nađe“ pokazao zadivljujuću sposobnost da iz sopstvene svedenosti iskoči sa prijemčivom, otkidačkom pop pesmom, sa kukom i kvakom. „Dok hodamo bosi“ ide u drugom, rasplesanijem pravcu, sa izuzetno pamtljivim telefonskim refrenom „ru tu tu tu tu ru tu tu tu tu“. Ajmo sad svi zajedno…