Live Nation: Većina ulaznica zadržana, čeka se puno koncetno leto 2021!

06.08.2020

Vodeća svetska muzička promoterska kompanija američki Live Nation Entertainment očekuje da će se živi muzički događaji vratiti u punom obimu na leto 2021. godine, a da će tome prethoditi porast prodaje ulaznica.

„Ostajemo ubeđeni da će se fanovi vratiti živim događajima kada to bude bezbedno. Za nas je najjači takav indikator odluka fanova da zadrže ulaznice, čak i kad im je ponuđena mogućnost povrata. Do kraja drugog kvartala (30. jun) 86 posto fanova je zadržalo ulaznice za odložene događaje, pokazujući time da i dalje žele da idu na buduće koncerte uprkos trenutnim neizvesnostima“, saopštio je Live Nation.

Kompanija je navela da očekuje „jaku sezonu na otvorenom na leto 2021“, na šta ukazuje to što je dve trećine fanova odlučilo da zadrži već kupljene ulaznice za otkazane festivale, kako bi mogli da idu na njih iduće godine. U prilog ide i već započeta dobra prodaja ulaznica za festivale sledećeg leta u Velikoj Britaniji, poput Download i Isle of Wight.

„Sa zadržanim ulaznicama i onima koje su u prodaji, već smo prodali 19 miliona ulaznica za preko 4.000 koncerata i festivala u 2021. godini. Istovremeno, istraživanja pokazuju da kod fanova koncerti ostaju najveći prioritet kad je reč o društvenim okupljanjima, kada su bezbedni za posetu. Čak 90 posto fanova planira ponovo da posećuje koncerte“, navodi Live Nation.