Letu štuke večeras u Beogradu

10.04.2009

Sarajevski rok sastav Letu štuke, vlasnici regionalnih hitova „Sunce“, „Pero papacoder“, „Tesla“ i „Bella donna“, nastupiće večeras u velikoj sali Doma omladine (20:30) prvi put pred beogradskom publikom, i to uz neke zanimljive specijalne goste!

„Odsviraćemo stvari sa oba albuma ‘Letu Štuke’ (2005) i ‘Proteini i ugljikohidrati’ (2008). Drago mi je što ćemo se predstaviti ljudima koji razmišljaju kao i mi, žive slično i nalaze se u našim pesmama. Nadam se da ćemo se posle toga fino družiti sa beogradskom publikom i da ćemo doći opet. To nam je cilj – da širimo mir i ljubav“, najavljuje frontmen Dino Šaran.

Ko su specijalni gosti, Letu štuke ne žele da otkrivaju do samog koncerta kako bi to ostalo iznenađenje za publiku, ali ističu da se radi o dobrim prijateljima benda. Uostalom, Štuke već imaju odanu fan bazu u Beogradu, u šta se Dino mogao uveriti kao specijalni gost koncerta Darka Rundeka i Cargo orkestra u decembru u Sava centru. Tada su na bis Dino i Darko otpevali „Sunce“.

„Mene su ljudi posle Sava centra dosta zvali. Privatno imam nekih prijatelja iz javnog života, poput Sergeja Trifunovića i Šike Todorovića i njima se jako sviđa naš rad…Šika nam je došao prošlog leta na koncert u Budvu i doneo naša dva CD na potpisivanje. Nisam mogao verovati! Šika je čovek koji je realno velika zvezda na ovim prostorima, a dođe ti i traži autogram! To mi je bila velika čast“, kaže Dino.

Jedna od preporuka zašto treba obavezno otići na koncertnu premijeru Letu štuka u Beogradu stiže i od njihovog velikog prijatelja i saborca Darka Rundeka, za koga su Sarajlije jedan od najboljih novih bendova u regionu.

„Meni su Letu štuke autorski najjači bend koji se pojavio u ovom stoljeću zapadno od Pekosa. Dino Šaran je izuzetan songwriter. Prati ga bend dobrih jarana, srčano i kompetentno. Ko ih još nije upoznao, vreme je da ih upozna“, kaže Rundek.

Ulaznice za koncert Letu štuka koštaju 800 dinara i mogu se kupiti na blagajni DOB-a, i prodajnim mestima Biletservisa i Tiketlajna.