Darko Rundek: Vrijeme je da Beograd upozna Letu štuke

08.04.2009

Pred prvi beogradski koncert sarajevskog rok sastava Letu štuke 10. aprila u Domu omladine, Darko Rundek poručuje da je pravi trenutak da Beograđani upoznaju jedan od najboljih novih bendova u regionu.

„Meni su Letu štuke autorski najjači bend koji se pojavio u ovom stoljeću zapadno od Pekosa. Dino Šaran je izuzetan songwriter. Prati ga bend dobrih jarana, srčano i kompetentno. Tko ih još nije upoznao, vrijeme je da ih upozna“, kaže Rundek.

Sa bendom frontmena Dine Šarana, Darko Rundek i Cargo orkestar imali su već priliku da sarađuju na regionalnom hitu „Sunce“ sa prvenca „Letu štuke“ (2005), a povezanost štuka i Carga vidi se i po zajedničkom bubnjaru Čaniju Pervanu.

Štuke kreću u osvajanje srpskog tržišta, gde se njihov od regionalne kritike i publike nahvaljen drugi album „Proteini i ugljikohidrati“, zajedno sa prvencem, konačno pojavio krajem prošle godine preko „Goratona“.

Istovremeno, Dino Šaran je iskoristio fantastičnu priliku da najavi dolazak svog benda u Beograd, gostujući na decembarskom koncertu Rundeka i Carga u prepunom Sava centru. Darko i Dino su na bis otpevali zajedno upravo „Sunce“.

Sada beogradska publika konačno može upoznati Letu štuke 10. aprila u velikoj sali Doma omladine, gde Dino najavljuje preko sat i po razmene energije sa beogradskom publikom uz „Teslu“, „Peru papacodera“, „Paranoju“, „Mjesto za dvoje“…

Ulaznice koštaju 800 dinara i mogu se kupiti na blagajni DOB-a, i prodajnim mestima Biletservisa i Tiketlajna.