Leto u Beogradu počinje sa Nenom Belanom!

02.06.2010

Neno Belan sa svojim pratećim sastavom Fjumens vraća se koncertno 1. jula u Beograd kako bi na početku leta priredio pravu mediteransku feštu u bašti Studentskog kulturnog centra.

„Beograđani mogu očekivati da ih vesele i razdragane uvedemo u letnje praznike i donesemo im atmosferu Mediterana. Moj bend je kao stvoren za tako nešto, da publiku usred Beograda bar na par sati ‘odvedemo’ na more“, najavljuje Belan.

Nekadašnji frontmen legendarnih splitskih Šavola, autor klasika „Stojin na kantunu“, „Bambina“, „Dani ljubavi“, „Ostani uz mene“… stiže u Beograd u trenutku kada mu je u Hrvatskoj pošla za rukom nesvakidašnja stvar. Za koncertni album „Tvornica snova“ nominovan je bio za esnafsku nagradu Porin u četiri kategorije – i osvojio je sva četiri Porina!

Dvostruki CD „Tvornica snova“ je u Hrvatskoj album godine, najbolji rok album, najbolji koncertni album i sadrži pesmu „Ivona“, najbolju izvedbu grupe sa vokalom!

Stvar je tim bolja ako se zna da je Belan i prošle godine pokupio četiri Porina: za pesmu godine „Zar više nema nas“ (duet sa Masimom Savićem), za najbolju vokalnu saradnju opet „Zar više nema nas“, za najbolji kompilacijski album „The Ultimate Collection“ Belan i Šavoli, i za najbolji tematsko-istorijski album „Šavoli 3 CD BOX“.

„Koncert će dosta ličiti na ‘Tvornicu snova’. Isti bend svira, i repertoar je isti – presjek mog kompletnog stvaralaštva od osamdesetih i Đavola, do albuma ‘Rijeka snova'“, kaže Belan.

Ulaznica za koncert koštaće 1.000 dinara, a Long Play će uskoro saopštiti način prodaje.