Bajaga oduševio Ljubljanu

01.06.2010

Bajaga

Bajaga i Instruktori u završnom delu slavljeničke turneje povodom 25 godina rada obišli su još jedan glavni grad zemalja bivše Jugoslavije Ljubljanu, gde su 29. maja održali spektakularno dobar koncert pred oko 3.000 posetilaca u dvorani „Križanke“.

Kakvu je atmosferu napravio bend Momčila Bajagića najbolje svedoči video snimak slovenačkog Radija Hit uz kojeg ide komentar da je na koncertu, završenom sa dva bisa, „Bajaga oduševio krcate Križanke“:

http://radiohit.tv/browser/?showid=4ab3d1ee6d16494f07bf955d921ead72

Na www.novodanes.si se kaže da je beogradski bend Ljubljančanima priredio koncert „neverovatne energije“, čemu je svoj doprinos dao kao gost bivši član Instruktora Dejan Cukić.

„Gitarista Žika Milenković zapitao je kako je moguće da bend koji svira 25 godina sve više stari, a publika mu je sve mlađa. Žika nije mogao a da ne pomene fudbal pa je u šali predvideo susret Srbije i Slovenije na Svetskom prvenstvu“, piše glasilo.

Bend je izveo između ostalih „Plavi safir“, „Tamaru“, „Sa druge strane jastuka“, „Muziku na struju“, „220 u voltima“, „Godine prolaze“, „Ruski voz“…

Posebnu poslasticu predstavljalo je izvođenje pesme „Slovenačka reka“ na slovenačkom jeziku sa stihovima: „Ti veš, da sem sam, da resnica je zame preveč. Hočem, da… nekaj da povem, a ne vem te slovenske besede… Prešern bi ti bral, ko da sem pravi Gorenc, tisočkrat jaz bi zate prebral cel Sonetni venc …“

Bajaga i Instruktori turneju nastavljaju 5. juna koncertom na otvaranju nove sezone u vodenom parku „Akvana“ u Banjaluci. Koncert počinje od 20:00, a ulaznica je 10 KM, s tim da važi i kao jednodnevna karta za „Akvanu“ do 15. juna. Prodajna mesta su vodeni park „Akvana“, klub DFK i štand na Trgu Krajine.