Let 3 spremni za zatvor

04.12.2008

Let 3

Basista kontroverznih Riječana Let 3 Damir Martinović-Mrle izjavio je da je bend radije spreman ići u zatvor nego platiti sudsku kaznu od 300 kuna, koja preti zbog koncerta u Varaždinu na kom je izveden čuveni „ples sa čepovima u stražnjicama“.

„Žalili smo se na presudu. Ako u konačnici naša žalba bude odbijena, idemo u zatvor, a tih 300 kuna dat ćemo najsiromašnijem građaninu Hrvatske. U opisu našeg umjetničkog rada nije da se ispričavamo ili da mislimo što bismo, a što ne bismo trebali napraviti, to je jednostavno naš izričaj“, rekao je Mrle za zagrebački Večernji list.

Basista naglašava da nikada nije imao utisak da se skinuo, već je samo prilikom nastupa plesao i pokazivao kostime.

„Ako bi tu neki put ispala guzica, to doista nije bila namjera; da je pokažem. Također, ako bih ispalio čep iz guzice, to nije bilo zato da pokažem guzicu nego samo zato da ispalim čep. Vjerujte, ja doista nemam nikakvu namjeru pokazivati svoje tijelo. Nisam to nikada htio, niti ću to ikada raditi“, tvrdi Mrle.

Bend je u decembru 2006. godine nastupio u Varaždinu oskudno odeven sa pomenutim čepovima, što je moralno zgrozilo izvesnog građanina koji je podneo prijavu protiv Let 3. Čak je i gradsko rukovodstvo podržalo Let 3, izvodeći članove benda na ručak pomirenja i prisustvom na sudskim ročištima.

Novi udar moralnih čistunaca u Hrvatskoj, Let 3 doživljavaju već sa najavom da će tokom decembra objaviti prvi živi DVD u karijeri nazvan upečatljivo „Živa pička“, koji je snimljen prošle godine u riječkom klubu „Hartera“ i najavljuje ga spot „Sokol“.

Polovinom novembra pjevač Let 3 Zoran Prodanović-Prlja završio je u bolnici zbog upale pluća zbog čega je bend morao otkazati sve koncerte do kraja decembra.