Let 3 nastavljaju sa živim svirkama

23.01.2009

Let 3

Riječani Let 3 svirkom 21. februara u bečkom klubu „OST“ nastavljaju koncertne aktivnosti prekinute u decembru iznenadnom upalom pluća koja je nakratko pevača Zorana Prodanovića-Prlju smestila u bolnicu.

Sa nedavno izaslim živim DVD-ijem „Živa p**ka“ iza sebe, Let 3 nastupaju i 28. februara na „Help festu“ u Varaždinu, 13. marta u „Maya“ pabu u Zadru, 14. marta u splitskoj „Kocki“, a potom ih opet očekuju svirke u inostranstvu – 27. marta u klubu „Tap Tab“ u Šafhauzenu i 28. marta „Kraftfeldu“ u Vinterhuru, oba u Švajcarskoj.

Prlja za Long Play otkriva da publika poreklom sa prostora bivše Jugoslavije nije činila većinu posetilaca dosadašnjih koncerata Let 3 u Norveškoj, Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji, Holandiji…

„Gradovi su tamo toliko multietnički i multikulturalni da je publika zaista šarena. Pojavi se i naših eks-yu ljudi, ali su to uglavnom klubovi sa stalnom publikom koja dolazi po inerciji. Nijemcima, Austrijancima i Švicarcima je atraktivan taj balkan beat. Dođu, popiju neku šljivovicu i plešu na verziju etno glazbe koju ima pušta DJ. Mogu reći da smo na koncertitma imali više strane publike nego eks-Jugovića. Oni kad dođu znaju materijal pa su inicijalna kapisla koja pokrene atmosferu i bude odlično. Pravi derneci. U Švicarskoj smo uspjeli prodat sve čokolade „J***m te u dupe“ Švicarcima. To je kao da Arapinu prodaš pijesak u pustinji. To treba znat’ napraviti“, kaže Prlja.