Let 3 Kao Bijelo dugme i Divlje jagode

25.04.2009

Let 3

Beogradski mediji izveštavaju da su kontroverzni Let 3 nastupom u četvrtak uveče u Domu omladine Beograda potvrdili još jednom da su prvorazredna koncertna atrakcija koju nije trebalo propustiti!

„Iako su publiku navikli na sve vrste šokova, riječka alternativna rok grupa ‘Let 3’ uspela je ponovo da iznenadi. Ovog puta ispaljivanjem čepova iz zadnjice u publiku. Mada nisu želeli da otkriju kako to zapravo rade, posetioci najbliži bini su primetili čudnovati mehanizam koji im je pomogao da to urade na sinhronizovan način“, izveštava list Alo.

Dnevnik 24 sata ističe da Dom omladine „možda nije bio prepun“, ali da su su pevač Zoran Prodanović-Prlja, basista Damir Martinović-Mrle i drugovi priredili „šou za pamćenje koji je trajao skoro tri sata“.

„Do kraja iz džinovskih plastičnih penisa ispaljene su i bele golubice, ali happening ipak nije zasenio odličnu svirku“, primećuje list.

Novinar www.popboks.com Nikola Marković konstatuje da su riječki skandal majstori počastili beogradsku publiku „dvočasovnim perfomansom kojem nije manjkalo zajebancije, sprdačine i provokacija na ivici dobrog ukusa“.

Pod naslovom „Crna pička, beli golub“, Marković piše da su „leteli čepovi iz guzica, mahalo se džinovskim kurčevima…a bilo je i pravovernog rokerskog prštenja i horskog pevanja publike“. Novinar Popboksa piše da „kontraverze oko njihovih nastupa i medijskih skandala koji uveseljavaju javnost u ex-yu državama samo mogu da povećaju i ovako zavidno interesovanje auditorijuma“.

Posebno se ističe da je gostovao romski pevač „u belim pantalonama i sjajno crvenoj košulji, Orhan iz riječke grupe Davidof Kings, koga biste mogli lako da zamislili na stejdžu u nekom Kustinom filmu“.

„Prvo ozbiljnije komešanje u publici je usledilo s hitom ‘Tazi tazi’, a oldtajmerski pompezna ‘Dijete u vremenu’ izaziva erupciju oduševljenja. Bend poziva publiku da zapeva refren, odziv je gotovo stoprocentan, dok atmosfera podseća na koncerte ranih Divljih jagoda (na npr. ‘Jedina moja’) ili Bijelog dugmeta“, ocenjuje novinar Popboksa.

Novinar portala www.balkanrock.com Ivica Stanković ocenjuje da „za sada fenomenalna svirka (Let 3) u Domu omladine, organizovana od strane Long Play-a, ostaje kao svetla tačka za ovu 2009. Neosporno!“

„Bestidno, bezobrazno odličan koncert ili bi možda neki drugi naslov odgovarao: ulepšaj mi surovu stvarnost. Kako god, u preko dva sata Let 3 su koncertom uveselili, naterali da igraju i ostavili bez daha prisutni auditorijum srećnika koji su došli da ih vide“, smatra Stanković.

Novinar Balkanrok primećuje da se Let 3 nisu obnažili, ali da je zato publika dobila i ispaljivanje čepa iz stražnjice, puštanje goluba iz ogromnog falusa, uz robota „medium“ koji se obratio publici i čak pevao u prvom delu koncerta.

„Promena u nastupu koju treba vrlo visoko oceniti“, kaže Stanković.