Let 3 i Hladno pivo na DORF-u

20.02.2009

Let 3

Zagrebački rokeri Hladno pivo uživo, a njihove riječke kolege Let 3 posredstvom koncertnog DVD-ija učestvuju na tradicionalnom festivalu Dokumentarnog rok filma (DORF) koji se održava od 5. do 8. marta u Vinkovcima i Županji.

Tek druga ovogodišnja svirka (posle koncerta u Dubrovniku za praznik Svetog Vlaha) za Mileta Kekina i drugove sledi u okviru DORF-a u vinkovačkom Vanilla club-u 7. marta od 23:00, uz ograničen broj ulaznica za Hladno pivo.

„Vinkovački nastup omogućit će u tih čarobnih 90-ak minuta da se prisjetite svih sjajnih stihova i hitova koji su obilježili 90-te, a unazad par godina postavljaju temelje novim bandovima. O njima ne treba puno pričati, pogledajte retrospektivu spotova i dođite na svirku“, pozivaju iz DORF-a.

Kontroverzni riječki alternativci Let 3 na DORF-u u vinkovačkom pozorištu „Joža Ivakić“ 7. marta od 17:00, predstavljaju krajem prošle godine objavljen 130-minutni koncertni DVD „Živa p**ka“, rad najangažovanijeg režisera muzičkih spotova u Hrvatskoj Radislava Jovanova-Gonza.

„Teško je prepričati svu energiju i emotivne amplitude bilo kojeg koncerta, a pogotovo ako se radi o jednom konceptu kakav imaju Let 3. I naravno da je njihov dugogodišnji suradnik (Jovanov) uspio, i naravno da je vrhunski ne-samo-zanatski uradak zapakiran tako da mu ne možete odoljeti. Vjerujem da o njima znate dovoljno toliko da priliku pogledati na velikom ekranu Let 3 u akciji i da uživate u spektaklu nastalom kombiniranjem njihovih nastupa u nekoliko gradova i zezanja u kombiju i bekstejdžu nećete propustiti“, ističu iz DORF-a.

Na www.dorf-vk.com možete naći više informacija o festivalu na kome će biti prikazani rok dokumentarci iz desetak zemalja, a među njima i onaj Dušana Vesića „Kao da je bilo nekad“ o sudbini na ex-Yu prostorima kultne beogradske grupe Ekatarina Velika.