Kraljica fada u Novom Sadu

19.11.2008

Mariza

Najpopularnija svetska pevačica fado, Portugalka Mariza, održaće koncert 3. decembra u velikoj dvorani Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Ulaznice za ovaj koncert su puštene u prodaju po cenama od 1.600 i 1.800 dinara.

Na svetskoj turneji u korist njenog novog albuma „Terra“, Mariza će nastupiti 2. decembra u Sava centru u Beogradu. Ipak, zbog velikog interesovanja za njenu muziku u Srbiji, Long Play je odlučio organizovati još jedan koncert za Marizu, ovaj put u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu (SNP-u).

Za razliku od velike dvorane Sava centra koja ima kapacitet od 3.672 mesta, koji je Mariza rasprodala 2005. i 2006. godine, ovog puta će pevati u Novom Sadu u manjem, ali intimnijem prostoru Srpskog narodnog pozorišta (SNP). SNP prima oko 975 posetilaca, što će omogućiti koncertu da poprimi karakter VIP događaja.

Koncert u velikoj dvorani SNP-a će biti idealna prilika da publika čuje Kraljicu fada u najboljem svetlu i u ambijentu koji odgovara njenom izvođenju.

Pevajući fado, specifičnu portugalsku muziku koju karakterišu strast, tuga, ljubomora i žalost, Mariza nastoji da na svakom koncertu stvori atmosferu koja će transformisati dvoranu i pretvoriti je u tavernu ili kafanu poput onih u njenom rodnom Lisabonu.

„Moja zamisao koncerta je da privučem publiku bliže sebi, ‘smanjim’ dvoranu i od nje napravim malu tavernu. Hajde da se tu zabavimo i proslavimo to što smo zajedno. Jer sutrašnjica je neizvesna, a danas smo ovde, i proslavimo, onda, osećanja koja nas čine sličnima“, kaže Mariza.

Ulaznice za novosadski koncert od 1.600 i 1.800 dinara mogu se kupiti na prodajnim mestima IPS-a, Tiketservisa i Tiketlajna, kao i na blagajni SNP-a.

Za Marizin beogradski koncert ulaznice koštaju 1.600, 1.800 i 2.000 dinara na blagajni Sava centra, i prodajnim mestima IPS-a, Biletservisa, Tiketservisa, Tiketlajna i Eventima.