Koncert Zvonka Bogdana u službi humanosti

07.11.2008

Koncertna agencija Long Play odlučila je da za koncert Zvonka Bogdana 14. novembra u beogradskom Sava centru pokloni po deset ulaznica Humanitarnoj organizaciji za pomoć osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju Dečje srce i Domu penzionera Bežanijska Kosa.

Beogradski koncert rodonačelnika panonske šansone Zvonka Bogdana dobio je humanu notu, kad su se Long Play-u obratile pomenute dve organizacije sa molbom da se njihovim štićenicima, ljubiteljima Zvonka Bogdana, omogući besplatan ulaz u Sava centar.

Long Play i Zvonko Bogdan su sa zadovoljstvom izašli u susret njihovoj molbi.

Dom penzionera Bežanijska Kosa trenutno zbrinjava oko 600 starijih ljudi, od kojih viže od 350 zavisi od tuđe nege i pomoći. Dečje srce u okviru svojih aktivnosti pokušava da ulepša život deci ometenoj u razvoju uključivanjem u razne kulturne događaje u Beogradu.

„Naši korisnici su veliki poštovaoci muzike Zvonka Bogdana, koju izvodi na svoj jedinstven način. Poseban utisak na njih je su ostavile numere :“Ko te ima, taj te nema“, „Ne mogu se setit leta“, „Hej, salaši na severu Bačke“ i mnoge druge. Naši korisnici bi veoma voleli da prisustvuju njegovom koncertu , a „Veče za tamburu“ je sjajna prilika da uživaju u najlepšim romansama i pesmama . Međutim, nismo u finansijskoj mogućnosti da ih vodimo na ovaj koncert (većina dece dolazi iz socijalno ugroženih porodica). Pomoć koju možete pružiti deci znači puno“, istakli su iz Dečjeg srca.

Koncert Zvonka Bogdana „Veče za tamburu“ biće održan 14. novembra u velikoj dvorani Sava centra od 20.30. Ulaznice za koncert tamburaške legende i kralja bećaraca koštaju 800, 1.000, 1.200 i 1.500 dinara.