Kolja završava seriju koncerata u Novom Sadu

14.03.2019

Kultni muzičar Nikola Pejaković Kolja nastavlja da promoviše novi album „4 Prsta“ svirkama 15. i 16. marta u zemunskom klubu „Fest“, dok će 17. marta održati poslednji u seriji koncerata u „Studiju M“ u Novom Sadu.

Na prvom, decembarskom koncertu u ispunjenom Studiju M, Kolja je oduševljen prijemom publike najavio još svirki u legendarnoj novosadskoj dvorani („Sviraćemo u Novom Sadu svaki mesec, to nam je u planu“), u koju se vratio podjednako uspešno jednom u februaru, a sada će završni, treći put svirati 17. marta (20:00).

Nakon što je jesenas održao koncert u ispunjenoj Kombank dvorani (bivši Dom sindikata), gitarista i pevač Kolja, u pratnji gitariste Voje Aralice, klavijaturiste Ivana Aleksijevića Pančevca, kontrabasiste Milana Pavkovića i bubnjara Duce Ivaniševića, stiže na drugi kraj Beograda, prvi put u Zemun, za dvostruku klupsku svirku u „Festu“ 15. i 16. marta (22:00), gde će, pored starih hitova, predstaviti uživo pesme sa „4 Prsta“ (izdavač Long Play).

„Ovaj album zaista, posmatram kao moj ključni i najbolji album… „, opisuje Kolja „4 Prsta“, album koji donosi čak 19 kompozicija: od bluzičnih stvari kakve su „Starost neće nikoga da čeka“, „Došla si kasno“ ili „Slika pokojnog druga“, preko izleta u soul-pop „Nema me bez nje“, do lagane „Uzmi ovu pesmu“ i reflektivne „Život je san“, uz čak nekoliko pesama urađenih na stihove velikog srpskog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja (1833-1904).

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio autorskim albumima „Mama, nemoj plakati“ (2001), „Kolja“ (2009). i „Grobovlasnici“ (2013).