Kolja spotom najavio novi album

14.06.2018

Gitarista i pevač Nikola Pejaković-Kolja objavio je danas singl i spot „Svaku noć je isti mrak“, kao najavu novog albuma „4 prsta“ koji će početkom leta na CD-u objaviti promoterska kuća Long Play.

„Vremena se menjaju, ali problemi ostaju isti. I uvek su isti. Mrak je uvek mrak, zlo je uvek zlo. Pred nama uvek ista odluka – ili vera ili večera. Ostalo su nijanse…“, kaže Kolja o pesmi „Svaku noć je isti mrak“.

Spot je u režiji Petra Pašića prošle godine snimljen u čuvenom hotelu „Bristol“ u Beogradu, jer je, objašnjava Kolja, „zadržao izgled i šmek nekog prošlog vremena, ima patinu i vizuelno je bio zanimljiv“.

„Svaku noć je isti mrak“ je jedna od samo dve stvari na novom albumu na kojima svira stari Koljin prateći bend Grobovlasnici (gitara Voja Aralica, klavir Ivan Aleksijević, bubanj Dejan Momčilović, bas Nikola Usanović i akustična gitara Dario Gajić). Ostalih 17 pesama albuma „4 prsta“ Kolja je snimio sa bendom u nešto drugačijoj postavi, a spot simbolički kroz prizore ručka pokazuje prisnost koja je vladala u odnosu Kolje i Grobovlasnika.

„Pa bend je zaverenička stvar. Priča o nekoj vrsti ljubavi i zajedništva kroz muziku. Ručak za stolom, kao neka porodica, dobra je slika i objašnjava taj odnos. Moj bend više ne nosi ime Grobovlasnici, niti Smak Belog Dugmeta. Ovo je relativno nova postava i okupljena je oko novog albuma koji se zove – 4 Prsta. Tako da bi, ako bi se tražilo ime, mogli nazvati Kolja i 4 Prsta“, kaže Kolja.

Prvi nastup sa novom postavom benda Kolja će imati 22. juna na Arsenal Festu u Kragujevcu.