Body Count eksplozivan u punoj bašti SKC-a

19.06.2018

Arsenal fest

Legendarna američka hip-hop metal rupa Body Count u ponedeljak uveče u ispunjenoj bašti beogradskog SKC-a održala je sjajan, energijom nabijen koncert u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu aktuelni album „Bloodlust“.

Nekoliko minuta posle 21.30, paralelno sa izlaskom neuništivog IceT-ja i ekipe na scenu, počela je da rominja kiša koja je „pretila“ celog dana, ali se, ipak, „smilovala“, pa se „grmljavina“, i to žestoka, osetila onako kako i treba – samo sa bine.

Ice T se nije, ovoga puta pojavio u dresu Crvene zvezde kao na koncertu u hali Pionir 1997. godine, ali se odmah na početku čuo njegov prodoran urlik „Serbiaaa“, a na desetine mobilnih telefona je kao po komandi zasvetlelo u vazduhu. Eksplozivan nastup grupa je, kao i na prethodnim koncertima, počela obradom Slayer-a „Raining Blood“ sa aktuelnog albuma, te je baštu momentalno zatresao pravi metalni zemljotres.


Glasne ovacije je vrlo vrzo dobio i gitarista Ernie C, takođe simbol grupe, a Ice T je, uoči naslovne teme sa albuma „Manslaughter“ (2014), „predstavio“ svoje novo“ ime – Ice Mother F*cker T Bitch“. Jezikom koji je prepoznatljiv otkad se pojavio na sceni, ispaljivao je antirasističke poruke, ispoljavao gnev prema policiji i svakoj vrsti establišmenta, što je publika, dobro znajući šta je čeka, sa oduševljenjem prihvatala i energijom uzvraćala.

„Voodoo“ i „There Goes the Neighbourhood“ iz 1992. bile su poslastice za fanove koji su uz Body Count od početaka karijere. Kada je Ice T pitao koliko godina ima najmlađi u publici, dobio je možda i neočekivan odgovor – svega devet.

U samom finišu, uz neizostavnu „Cop Killer“ hitčina „Born Dead“ je, međutim, ipak bila iznenađenje, i to za one koji su malo „prečešljali“ šta je bend izvodio na prethodnim koncertima. Naslovna pesma sa njihovog drugog albuma je – podarena specijalno Beogradu!

Kraj je, baš kao i početak, bio u znaku albuma „Bloodlust“ („This Is Why We Ride“). Izbegnut je, inače, kliše da grupa napušta binu pa se vraća na bis. Čak je na inicijativu Ice T-ja, napravljena svojevrsna parodija na toliko puta viđenu scenu, tako što su se svetla ugasila, a publika „po dogovoru“ počela da skandira „Body Count“.

Krosover bend Powerstroke i Velšani Astroid Boys predstavljali su sjajan uvod za zvezde večeri u bašti SKC-a. Sjajan Body Count koncert, pod sloganom „Arsenal fest predstavlja“, bio je odlična uvertira u Arsenal Fest 08 koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu.