Kika za Dan žena daruje album „Na ivici mogućnosti“

08.03.2022

Alt pop pevačica Kristina Kika Jovanović objavila je 8. marta, na Dan žena, album „Na ivici mogućnosti“, u izdanju promoterske kuće Long Play, na svim relevantnim digitalnim platformama. Na prvom izdanju koje potpisuje svojim imenom Kika nudi 10 pesama, od kojih su dve, „Pokvarila“ i „U mraku“, već predstavljene tokom prošle godine, kao video singlovi, a preostale numere postavljene su na „Jutjub“ uz vizuale.

 Kika je muziku za ovaj album, nastao u doba pandemije, stvarala sa producentom i bubnjarem Andrejom Jovanovićem , klavijaturistom Matijom Anđelkovićem i basistom Brankom Spasićem. Na gitari je gostovao Aleksandar Sedlar, a mastering je radio Goran Antović.

“Album je koncipiran kao jedno putovanje, istraživanje unutrašnjeg i spoljnog sveta i svega onoga između. Ivica jeste mesto na kom se stvari lome.  Da li ćeš se usuditi i zakoračiti u nepoznato? Pobediti strah od neuspeha, nevoljenosti, uspeha, smrti, ili ćeš se povući i, bežeći od bola, ostati da se vrtiš u istom krugu nemoći, apatije, uloge žrtve i neispunjenog života, plitkih odnosa i nadražaja?”, objašnjava Kristina. 

 Neke pesme se, nastavlja Kika, bave “odnosom dvoje ljudi koji nisu saveznici iako bi to, po ulogama u odnosu, trebalo da budu”.

“To su takozvane ljubavne pesme, ali ja ih radije zovem pesme o odnosu dvoje ljudi, jer ljubav nije ograničena samo na partnere. Zatim, imamo pesme o gradu, mestu odrastanja, odnosu svesti i podsvesti, društvu i uticaju na jedinku koja se jos nije isklesala, i pesme o sužavanju svesti i magli ovog vremena, jer za neko drugo ni ne znam.  Generalno, album se fokusira na odnose – odnos nas prema nama samima, prema mestima ,ljudima, sistemima i kalupima.  Tekstovi su nastajali kao odgovor na neke proživljene situacije, spoznaje, ali sada kroz njih otkrivam i ono čega tada još nisam bila svesna, a čučalo je tu negde i čekalo da bude osvetljeno”.

Kika

FOTO: Andreja Marković

Album “Na ivici mogućnosti” realizovan je uz podršku SOKOJ-a. Kristina Kika Jovanović, široj javnosti poznata kao glumica u mnogim popularnim ostvarenjima, ali i kao TV voditeljka, muzički se afirmisala u sastavu E-play. Po napuštanju grupe, sa bendom “Kika” snimila je album “Posledica puberteta” (2019), a ovim albumom otpočinje svoje novo muzčko poglavlje.