Svetski čuvena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović nastupiće 1. jula na Main Stageu Arsenal festa 12 u Kragujevcu, u prostoru Kneževog arsenala. Rođena Beograđanka, koja godinama gradi uspešnu karijeru u Americi, na festival stiže sa svojim šestočlanim bendom, u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše aktuelni koncertni album i DVD „Live for Live“, objavljen 2020. Vrsna muzičarka, ujedno, proslavlja dve decenije uspešne solo karijere. Posetioci Arsenal festa dobro pamte vrhunsku svirku i nezaboravnu atmosferu tokom njenog prvog nastupa na kragujevačkom festivalu, 2017. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=0xgfW1kHhoo

„Članovi benda se raduju svakom dolasku u Srbiju, jer znaju koliko to meni znači, i koliko je naša publika divna“, ističe Popovićeva. Njen aktuelni koncertni album, u 90 minuta, predstavlja je u najboljem izdanju, jasno pokazujući zbog čega je Ana, u dosadašnjoj karijeri, održala na hiljade koncerata na svim meridijanima. Uz svoj bend,  delila je binu sa planetarnim bluz i rok legendama, kao što su B. B. King, Buddy Guy, Jeff Beck, Joe Bonamassa, a jedan Bruce Springsteen ju je nazvao „prokleto dobrom gitaristkinjom“.

https://www.youtube.com/watch?v=sr_5JVM_E_Y

Na Arsenal 12, po prvi put, 30. juna stiže grupa Negative, koja će se na Main Stageu uvodne večeri festivala priključiti svetskoj atrakciji Gogol Bordello. U Zastavinoj bašti druge večeri, 1. jula, prašiće Eyesburn, a premijerno će se predstaviti i osiječki treper i producent Z++.  Završne, treće večeri, 2. jula, takođe na Garden Stage, stiže Mortal Kombat, i, po prvi put, popularni reper Smoke Mardeljano. Prethodno su najavljeni, podsetimo, i Placebo, Thievery Corporation, Roni Size, Inner Circle, Crni Cerak, Goran Bare i Majke…

I ove godine, posetioci Arsenal festa moći će da borave u kampu. Do 1. maja, cena za kamp za sva tri dana je 500 dinara, a od 2. maja 1.000 dinara. Ulaznice za Arsenal fest 12 za 1. jul koštaju 1.800, za 2. jul 2.000 dinara, a komplet karata za sva tri dana 3.000 dinara.