Alt-pop pevačica Kika je sjajnim, energetski nabijenim 80-minutnim nastupom u ispunjenoj Zappa bazi efektno pred beogradskom publikom koncertno promovisala album „Na ivici mogućnosti“, koji je prošle godine objavio „Long play“. Repertoaru je pridodala nekoliko numera sa prethodnog izdanja „Posledica puberteta“, a poseban začin su predstavljale nove, još neobjavljene pesme.

Kiku i njen bend na sebi svojstven način najavio je Dejan Cukić:

„Hvala vam što ste došli da podržite rokenrol u našem gradu. ’Ajmo jedan veliki aplauz za muzikalnost, za istrajnost i za energetsku bombu!“. Kristina Jovanović, njen brat Andreja, Branko Spasić i Matija Anđelković odmah su, zajedno sa raspoloženom, posvećenom publikom „opravdali“ ove reči. Start je bio u znaku starijih pesama („Dišem“, „Daj da letim“), ali se brzo prešlo na aktuelni album. Uz „Skačem“ je, dabome, skakala cela Zappa baza, a već je sama najava singla „Pokvarila“ izmamila oduševljenje.

Kika je demonstrirala koliko vlada pozornicom, svaku pesmu je donosila fantastično i neprekidno je „prelivala“ energiju na posetioce. Pravo stapanje se desilo uz pesmu „Duh“ kad je sišla u publiku i potpuno se prepustila uzavreloj atmosferi. U završnici zvaničnog dela je, neobično, predstavila tri još neobjavljene pesme, ali, ispostavilo se da to nije bio nimalo riskantan potez. Obožavaoci su bili raspoloženi da ih odmah nauče i pevaju zajedno za njom. Za pesmu „More“, hit u najavi, čak su podeljeni po publici šarmantno ispisani papiri sa „tekstom“ – „Uuuuu, ua para paaaa“. Kako je prihvaćena – dovoljno govori to što je ponovo izvedena na bis.

U završnici, Kika se ponovo „Pokvarila“ i postala „Duh“. Posetioci, koji su od početka pevali sa njom, evidentno su želeli još, ali nema sumnje da, posle svirke za nezaborav u Zappa bazi, neće dugo čekati na novi ovakav susret sa omiljenom umetnicom.

Foto Nenad Matović