Karajlić rasturio Čikago, Vankuver…

03.04.2018

Legendarni roker i doktor Nele Karajlić vratio se na scenu rasturačkim koncertima u Torontu, Vankuveru, Čikagu i Njujorku, gde je u ispunjenim dvoranama pred raspevanom i oduševljenom publikom izvodio stare hitove Zabranjenog pušenja.

„Iznenađujuća je reakcija publike. Dobro što ima ljudi koji se sjećaju, ali na koncertima su i neka djeca koja nisu bila ni rođena kad sam to pisao i pjevao. Super je ispalo što je napravljena ova turneja, baš se dobro osjećam. Sad će doći vjerovatno i novi koncerti. Vidjećemo…“, sumira Karajlić.

Prvi koncert na turneji 24. marta u Phoenix Thetre u Torontu, Karajlić je počeo sa „Javi mi“, raspevana publika pomogla mu je u pevanju „Ibro Dirke“, a pred kraj izveo je i novu, rep verziju hita „Nedelja kad je otišo Hase“. Gost iznenađenja bio je Predrag Kovačević Kovalski, nekadašnji gitarista Pušenja, koji sada živi u Kanadi.

Karajlić je potom, praćen All Stars bendom, nastupio u podjednako uzavreloj atmosferi 25. marta u ispunjenim Venue Club u Vankuveru, 30. marta u Joe’s Live Rosemont u Čikagu i 31. marta u The Cutting Room u Njujorku, gde je raspevanu publiku obradovao i sa pesmama „Dok čekaš sabah sa šejtanom“, „Šeki’s On the Road Again“, „Guzonjin sin“, „Zenica bluz“, „Fikreta“, „Stanje šoka“, “Tri ratna havera”…

„Moram da priznam ove pjesme nisam sluš’o sto godina. Prije par mjeseci vozim se kroz čarobnu beogradsku gužvu, odvrnem radio i krene jedna pjesma Pušenja. Stvarno mrak stvar. Skrećem na pumpu da natočim gorivo, al neću da izađem dok ne završi stvar. Ima dugačak solo na kraju, nisam htio da ga prekinem.

Pumpadžija mi kuca na prozor: ‘Majke ti, je l’ ti to sam sebe slušaš!?’ Stvar je mrak i zove se ‘Bos il’ hadžija'“, ispričao je Karajlić publici u Vankuveru.

Turneju je organizovala koncertna agencija www.bekstejdz.com i www.purelivemusic.com.