Kakva žurka Džinksa u Beogradu!

13.12.2014

Jinx

Zagrebački pop bend Džinks vratio se u petak uveče, u koncertima prenatrpan Beograd, da bi potvrdili još jednom status miljenika publike srpske prestonice slavljeničkim nastupom povodom 20 godina karijere u ispunjenoj sali „Amerikana“ Dom omladine!

Od početnih „Hodam“ i „Da smo se voljeli manje“, pevačica Jaja (Yaya – Jadranka Ivaniš), gitarista Coco Moskito (Goran Muratović) i ostali Džinks rasplesali su i raspevali dvoranu hitovima iz svih delova karijere, poput „Smijem se“, „Šmiramo“ i „Čuvaj me“, vrativši se i do debi albuma „Sextazy“ (1995) sa pesmom „Little Devil“.

Jaja je primetila da ako je izda glas „neće bit’ problema jer vi sve ovo znati pjevati“, nakon što je publika grleno otpevala Džinks klasik „Tamo gdje je sve po mom“ koji se bukvalno orio „Amerikanom“. Posebno je bilo simpatično što je deo fanova u jednom trenutku glasno skandirao bendu „Srećan rodendan!“

Veliko finale rođendanske žurke pripao je pesmama „Na zapadu“, „Ruke“, „Na čemu si ti“ i „Bye Bye Baby Bye“, a potom su se na dva ovacijama izmamljena bisa čule „Čuvar močvara i trava“, „Avantura“ i „Koliko suza“, odnosno „Klinci su u redu“.

„Džinks i Beograd vole se javno“, poručio je bend sa koncerta na svom fejsu, gde je kasnije postavljena i ova poruka iz Savamale: „Nakon vrhunskog tuluma u srcu Beograda, išli smo u štetu. What happens in Belgrade, stays in Belgrade…“