Džinks najavljuju zlodela u Domu omladine

11.12.2014

Jinx

Pop bend Džinks (Jinx) održaće sutra (petak 12. decembra 21:00) u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda koncert ispunjen hitovima i biranim pesmama, koji najavljuju kao slavljeničku „retrospektivu 20 godina“ karijere.

„Biće malo prošireni repertoar, ali ne treba očekivat’ četiri sata koncerta. Sa svakog albuma ide toliko pjesama koliko nam se čini da zaslužuju. Biće više kao neka sabrana djela. Ili zlodjela“, najavljuje gitarista i autor COCo Moskito (MOsquito – Goran Muratović).

Pevačica Jaja (Yaya – Jadranka Ivaniš), Moskito i ostali Džinks, regionalno popularani po hitovima „Tamo gdje je sve po mom“, „Na čemu si ti“, „Čuvaj me ne daj me“, „Da smo se voljeli manje“… koncertom u DOB-u obeležavaju dve decenije karijere, tokom koje su prema rečima Jaje imali „dosta dobra karmu“.

„Mogu reći da sam apsolutno sretan i zadovoljan faktom da smo uspjeli u tome da nam hobi postane posao… Svakako nam je najveće postignuće to što smo eto izdržali jedni druge i sve ono što ovaj ‘posao’ nosi sa sobom i dočekali da slavimo 20 godišnjicu“, kaže Coco.

Prvi album zagrebačkog benda na engleskom jeziku „Sextasy“ (1995) ne privlači preteranu pažnju, ali se sve menja sa drugim „Second Hand“ (1997) na maternjem jeziku, na kome je veliki hit „Smijem se“. Od tada Džinks su se pokazali kao prvorazredna koncertna atrakcija, uz to ponudivši niz albuma i hitova („Bye Bye Baby Bye“, „Sanjam“, „Šmiramo“…, uspevši da se na par godina raspadnu i ponovo okupe za album „Na zapadu“ (2007). Poslednji album benda je „Diksilend“ (2010).

Ulaznica za slavljenički koncert Džinksa košta 1.200 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim.