Josipa sutra slavljenički u punom Sava centru

13.02.2020

Muzička diva Josipa Lisac održaće na Dan zaljubljenih 14. februara (20:30) koncert u ispunjenom Sava centru u Beogradu. Josipa nastupa pred Beograđanima i brojnim poštovaocima koji dolazi iz drugih gradova na svoj 70. rođendan, a specijalni gost biće Vukašin Marković, frontmen benda Irie FM.

„Taj koncert mora iznijeti sve ono što mislim, hoću, ono što jesam“, kaže Josipa, koja je još od samih početaka pevačke karijere bila i ostala unikatna i svoja.

Josipa je vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalnog stila, što se i sada može čuti uživo dok peva bezvremene hitove kakvi su „Magla“, „Hir, hir, hir“, „Gdje Dunav ljubi nebo“, „Boginja“, „Danas sam luda“… Tokom višedecenijske karijere za Josipu je bila i ostala „apsolutno najljepša muzička suradnja i život sa Karlom Metikošem“ (1940-1991), koji je za nju napravio „najljepše pjesme koje žive i danas“, i antologijski album ‘Dnevnik jedne ljubavi’ (1973).

Kao potvrda njenih vrednosti, nakon čak 22 „Porina“ u raznim kategorijama, Josipa Lisac je odnedavno postala dobitnica prestižne hrvatske muzičke nagrade i u kategoriji za životno delo. Svečana dodela „Porina 2020“ predviđena je za 27. mart.

Ulaznice za beogradski koncert Josipa Lisac 14. februara ostalo je još veoma malo i koštaju 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.