Jinx sviraju do Nove godine

06.12.2008

Zagrebački pop bend Jinx nastupiće na dočeku Nove godine 31. decembra u Dubrovniku, a njihov gitarista i ključni autor Coco Mosquito najavljuje da bend više neće biti koncertno aktivan dok ne završe novi studijski album.

Pevačica Yaya, Mosquito i ostali upravo objavljuju prvi živi album u karijeri „Jinx Live“ (Dallas Records), koji će promovisati 12. decembra na koncertu u zagrebačkom klubu „Tvornica“. Album je sniman na prošlogodišnjoj turneji po Hrvatskoj u korist albuma „Na zapadu“ (2007), sa kojim se bend vratio na scenu posle petogodišnje pauze. Najavni singl su „Ruke“.

Mosquito u intervjuu hrvatskom portalu www.vip.hr kaže da „Jinx Live“ objavljuju sada, jer ranije nisu stigli da urade živi album.

„Od 1997. do 2001. godine objavljivali smo studijske albume u vrlo gustom ritmu, nije tu bilo mesta za live album, baš kad bi bilo logično da ga napravimo mi smo, eto, prestali s radom. Danas nam je žao da ne samo da nemamo live izdanje iz 90-ih nego nemamo ni suvislu koncertnu snimku za internu upotrebu“, kaže Mosquito.

Upitan koji su Jinx-ima nedostižni uzori kada se radi o najboljim live albumima svih vremena, Mosquito pomalo neočekivano odgovara: „Sad ću vas vjerojatno šokirati – ‘Ravno do dna’ (Azra). Ne mogu se trenutno sjetiti ničeg tako važnog u svjetskim razmjerima“.

Spisak pesama na albumu Jinx Live je sledeći: 1. Hodam 2. Tamo gdje je sve po mom 3. Ljeto 4. Strijele na horizontu 5. Padobran 6. Smijem se 7. Žmiramo 8. Sve se jednom mora vratiti 9. Pored mene 10. Do kraja vremena 11. Brazil 12. Na zapadu 13. Ruke 14. Na čemu si ti? 15. Bye Bye Baby Bye.

Osim Zagreba 12. i Dubrovnika 31. decembra, Jinx-e očekuju nastupi 9. decembra u ljubljanskoj Cvetličarni i 20. decembra u Sportnoj dvorani u Velenju.