Intimna abeceda Masima Savića

21.11.2008

Massimo Savić

Zagrebački pop pevač Masimo Savić, pred promociju svog novog albuma „Sunce se ponovo rađa“ na koncertu 23. decembra u beogradskom Sava centru, otkriva svoje misli o različitim temama, uključujući Istru, Jugoslaviju, ljubav, Tita, ljubav, i život.

U nastavku donosimo deo Masimovih razmišljanja koje je u Gloriji iznosio redom po slovima abecede.

DAVATI SE: Uvek se mnogo dam pogotovo na koncertima. Nije važno da li nastupam u Lisinskom, u nekom Domu JNA ili negde drugde. Treba se davati do maksimuma.

ISTRA: Sestra Indije, zemlja iz koje potičem. Istog je oblika i puna je crvene zemlje, bogate boksitom, kao i indijski potkontinent.

JUGOSLAVIJA: Živeo sam je baš celu. Jednom sam u jednom danu bio u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu i Skoplju i obilazio tv centre. Bila mi je jako zanimljiva. Kada sam shvatio koliko je prosperitetna, ona se raspala.

LOV: Vidim sebe kao pračoveka, a grad kao polje po kome idu jeleni. Izlazim napolje, toljagom maznem jednog i donosim ga u svoju pećinu. Svi smo mi na neki način praljudi.

LJUBAV: Poslušajte istoimenu pesmu na novom albumu i sve će vam biti jasno.

TITO: Ma koliko ga neki smatrali zločincem, mislim da ih je danas mnogo više. On je bio političar jedne generacije koji svojim sinovima i bivšim ženama nije ostavio ništa. Koristio je ono što mu je dala državnička pozicija, ali nije trpao u svoje džepove. I moramo priznati da se tada dobro živelo.

ŽIVOT: Treba ga voleti. Tu i tamo treba stati. Da sam mlađi, češće bih stao na loptu i sagledao stvari oko sebe. Previše sam stihijski živeo, ali nikada nije kasno. Dovoljno sam konzerviran da još neko vreme uživam u njemu.

Masimo Savić je 30. oktobra u Rijeci počeo turneju po bivšoj Jugoslaviji na kojoj promoviše upravo objavljen album „Sunce se ponovo rađa“, koji su najavili hitovi „Indija“ i „Zar više nema nas“.

Long Play dovodi Masima u Srbiju u decembru, gde će osim Beograda pevati i u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji i Pančevu. Tačni datumi, prostori i cene ulaznica ovih koncerata biće saopšteni uskoro.