Hvalospevi za Zabranjeno pušenje

14.12.2009

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje frontmena Seje Seksona zaslužilo je niz hvalospeva srpskih medija posle subotnjeg koncerta u Domu omladine Beograda, kojim su zaključili regionalnu promotivnu mini turneju u korist albuma „Muzej revolucije“.

Večernje novosti konstatuju da publici nije bilo dosta ni tri sata svirke uz dva bisa, i da je bendu profesora Sekson „pomoglo da fenomenalnom rok svirkom raspameti Beogračane“.

„Iako im je novi album ‘Muzej revolucije’ objavljen nedavno, tvrdokorno jezgro mladih navijača ‘novoprimitivnog’ benda znalo je svaku novu pesmu naizust – od naslovne, preko duhovitog ‘Modnog gurua’, do pomalo crne ‘Moj drug je u ustanovi’, ‘Kada Sena pleše’, ‘Tijesno’…Ostaje da se nadamo da će nas ‘Zabranjeno pušenje’ uskoro obradovati još nekim koncertom“, kažu Novosti.

List Danas piše da je koncert bio prvenstveno baziran na starim, može se reći proverenim hitovima, ali da je „beogradska publika odmah prihvatila nove pesme poput ‘Modnog guru’, ‘Folky Star’, ‘Samir Time’…“

„Pušenje je ponovo održalo tročasovni koncert. Nastup je počeo izvođenjem starih numera ‘Abid’, ‘Straža pored Prizrena’, ‘Srce, ruke i lopata’ u malo drugačijem, tvrđem aranžmanu. Inače je većina numera iz perioda 80-ih odsvirana malo brže u duhu zvuka sa poslednjeg albuma. Pevali su Beogračani i uz ‘Stanje šoka’, ‘Guzonjin sin’, ‘Balada o Pižonji i Šugi’, ‘Nedelja kad je otišao Hase'“, izveštava Danas.

Blic jednostavno ocenjuje „šou Zabranjenog pušenja!“, a dnevnik 24 sata kaže da je koncert počeo uz donošenje ogromnog transparenta sa natpisom „Zabranjeno pušenje“ i uz skandiranje „Sejo Sekson, Sejo Sekson…“, za šta se bend odužio publici tročasovnim koncertom.

„Došla je na koncert uz reči: ‘Ne slušam ih privatno, ali su mi gotivni, pa hajde da ih vidim’. Tri sata kasnije, uzvikivala je: ‘Fenomenalno! Sjajni su! Od sad ću ih mnogo više slušati!’ Zabranjeno pušenje je koncertom u renoviranoj sali Doma omladine poznatoj kao ‘Pogon’ sasvim sigurno regrutovalo ne samo jednog novog obožavaoca, a za one stare nisu ni brinuli. Njihovo uživanje se podrazumeva“, piše Milan Cunković novinar portala www.nadlanu.com.