Hladno pivo u studentskoj revoluciji

14.05.2009

Hladno pivo

Rokeri Hladno pivo su dvadesetominutnom svirkom kasno popodne u sredu ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu, podržali studentske proteste koji ovih dana tinjaju Hrvatskom.

„Na iznenađenje svih prisutnih studenata odsvirali su ‘odabrane hitove’ i izrazili stav o dotičnoj još uvijek aktualnoj temi, te se na njima najbolji mogući način pridružili ‘studentskoj revoluciji’. Razlog podrške je duboko ustoličeno uvjerenje da jedino akcijom možete mijenjati stanje stvari, te nostalgično-emotivna priroda pojedinih HP pojedinaca“, javljaju iz tabora Hladnog piva.

Deo studenata u Hrvatskoj protestima i blokadama nastave poslednjih nedelja pokušavaju da se izbore za besplatno školovanje uz parole „Jedan svijet, jedna borba“ i „Znanje nije roba“.

Osim što sviraju studentima, Mile Kekin i drugovi spremaju se da i ovu letnju sezonu provedu udarnički. Očekuju ih nastupi 12. juna u Bihaću, 19. juna u Opatiji, 20. juna u Labinu, 3. jula na „Rokaj festu“ na zagrebačkom Jarunu gde sviraju i legendarni Toy Dolls, kao i Charlatans, Primal Scream i Razorlight.

Već 4. jula Hladno pivo je u Čitluku, 12. jula na Hvaru, 18. jula u Rovinju, 22. jula na Rabu, 24. jula u Splitu, 21. avgusta na Krku, 22. avgusta u Vinkovcima, 17. septembra u Ljubljani i 18. septembra u Lepoglavi.