Goblini ispunili obećanje i rasturili Novi Sad

06.05.2014

Pank-rokeri Goblini u ponedeljak uveče održali su rasturački koncert u rasprodatom Quarteru, gde su kao ljudi od reći ispunili obećanje da će u Novom Sadu prirediti „veoma eksplozivan pank rok hepening“.

Koliko je bilo dobro u paklenoj atmosferi krcatog Quartera svedoči činjenica da su Goblini umesto standardnog jednog odsvirali i neplanirani drugi bis, na koji su bili primorani da se vrate na poziv publike iako su svetla u dvorani već bila upaljena.

Golub, Alen, Vlada, Leo i Firca su sa „Anja volim te“ okončali trijumfalni koncert započet dva časa ranije sa „Decom iz komšiluka“, koja je još jednom ponovljena na prvi bis gde su se našle i „Ima nas“, „Tamara“ i „Lorena“.

Kao i na prethodnim koncertima na turneji povodom CD „Roba s greškom“, koja je nedavno krenula iz pune beogradske Hale sportova i protunjala kroz Staru Pazovu i Zrenjanin, i u Novom Sadu Goblini su dosta pažnje posvetili pesmama sa novog albuma poput „Jedan na jedan“, „Evropo“ i „Pečenja i rakije“, naravno uz hitove iz ostalih delova dvodecenijske karijere kao što su „U magnovenju“, „Daleki put“, „Voz“…

Golub je podsetio koliko Novi Sad znači za karijeri benda, gde su prvi put svirali van matičnog Šapca i snimili prvi album, a poseban pozdrav upućen je nekadašnjem bubnjaru Cini i prisutnim drugarima iz brojni NS bendova.

Zauzvrat, publika je žestokom šutkom, plesom, polivanjem pivom i grlenim pevanjem pokazala šta Goblini znače za Novi Sad.