„Fuksa muzika“ novi spot Eldorada

22.11.2013

Eldorado

Supergrupa Eldorado objavila je danas novi singl/spot „Fuksa muzika“ sa CD albuma prvenca „Eldorado“, kog će koncertno promovisati u subotu 30. novembra u Domu omladine Beograda.

„Kontroverzni stihovi ‘Fuksa muzike’ optužuju tezgarenje i prodavanje duše đavolu današnjih muzičara. Sve to dahtanje u reklamama za banke, fuzirane gitare u pozadini manekenki… a i uvek sam se pitao šta je Brajan Feri mislio kada je svom bendu dao ime ‘Roxy Music'“, kaže frontmen Eldorada Milutin Petrović.

Prema njegovim rečima, „Fuksa muzika“ ima „klasičan rokenrol rif a la ‘Some Girls’ (Rolingstonsa), jedne od  generacijskih ploča članova Eldorada“.

Kao i nedavni prvi spot „Puž“ sa CD-a „Eldorado“, koji je objavila promoterska kuća Long Play, i „Fuksu muziku“ uradila je produkcija Red and Bluse Studio (www.redandbluestudio.com). Za animaciju u spotu „Fuksa muzika“ bio je zadužen Nenad Dodić. Bend se zbog pomoći u snimanju spota zahvaljuje Draganu Ambroziću i Miodragu Medenici.

Eldorado će CD album prvenac „Eldorado“ koncertno promovisati 30. novembra u Domu omladine Beograda. Predgrupa su beogradski alternativci Ventolin.

„Veoma smo uzbuđeni što započinjemo našu koncertnu karijeru ovim velikim koncertom“, kaže Petrović. „Sviraćemo svih 12 pesama sa prvog albuma, tri pesme sa drugog albuma koji je uveliko u pripremi i dva, tri kavera koji su tu da tehnikolor Eldorado svirke učine još šarenijom. To je oko 18 pesama, više od dva sata bučne svirke“.

„Eldorado“ CD album, koji objavljuje promoterska kuća Long Play, dobija se isključivo uz kupljenu ulaznicu za beogradski koncert koja košta 800 dinara na blagajni DOB-a, u prodavnici Jugoton (Nušićeva 27) i preko mreže Eventim.

„CD je memorabilija za sve koji budu prisustvovali premijeri ovog novog beogradskog rokenrol spektakla. Uz kartu za koncert dobijaće se ekskluzivni, numerisani CD, koji su potpisali svi članovi benda“, kaže Petrović, autor, pevač i gitarista Eldorada, inače nekadašnji član kultnog sastava Heroji, poznat i kao režiser filmova „Zemlja istine, ljubavi i slobode, „Agi i Ema“…

Beogradska supergrupa Eldorado, koju čine i basista Zdenko Kolar (Idoli, Vlada Divljan, Zona B), gitarista Dušan Duda Bezuha (Tilt, Zona B, Ðorđe Balašević) i bubnjar Dušan Ristić Rista (Zona B), izvodi Petrovićeve autorske pesme na srpskom jeziku. To treba posebno istaći, jer su na šest albuma beogradskih bluzera Zone B i na tri albuma Petrovićevog amerikana projekta “Mylutin” bili zastupljeni samo tekstovi na engleskom.

„‘Eldorado’ je stari film Hauarda Houksa. To je priča o poslednjim od nezavisnih koje se sakupe da obave neki posao…“, objašnjava Petrović naziv benda.