Bajaga objavio novu pesmu Mladost

23.11.2013

Bajaga

Momčilo Bajagić Bajaga objavio je novu pesmu „Mladost“ koju je komponovao za mjuzikl „Ženidba i udadba“, odnedavno na repertoaru beogradskog Pozorišta na Terazijama.

„Iz svakog dobrog mjuzikla obično se izdvoji neka pesma koja ostane da živi van njega, i smatrao sam da je ‘Mladost’ najbolji izbor. U ‘Ženidbi i udadbi’ sve pesme pevaju glumci, ali pošto ‘Mladost’ dobro leži mom glasu odlučio sam da je snimim i objavim“, kaže Bajaga.

Mjuzikl reditelja Vladimira Lazića nastao je na osnovu dela „Ženidba i udadba“ čuvenog srpskog srpskog komediografa Jovana Sterije Popovića (1806-1856). Songove je pisao dramaturg Željko Mijanović.

Uz dugogodišnjeg producenta Voju Aralicu, u radu na muzici za „Ženidbu i udadbu“ Bajagi su pomagali klavijaturista Instruktora Saša Lokner, koji je bio zadužen za aranžmane i orkestraciju, gitarista Instruktora Marko Nježić Kića, kao i gitarista benda Apsolutno romantično Zoran Alvirović Kina.

„U pesmi ‘Mladost’, pošto je u vojvodanskom žičanom fazonu, sve tamburice i ostale stvari svira Kina, moj drugar koji mi je gostovao i u muzici za film ‘Profesionalac'“, kaže Bajaga.

Bajaga „Mladost“ izdvaja kao pesmu koja možda najbolje predstavlja duh „Ženidbe i udadbe“, a koja se istovremeno može slušati i van konteksta tog mjuzikla, i ističe da je to njegov omaž jednom velikom kantautoru – Arsenu Dediću.

Pesma „Mladost“ je premijerno predstavljena u šou emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ u petak 22. novembra na Prvoj televiziji. U gostovanju kod Ivanovića  uz Bajagu su bili Lokner, Nježić, Kina i još jedan član Apsolutno romantično Petar Alvirović.