Ekipa Ortodoks Kelts spremna za susret u Starčevu!

15.06.2010

Orthodox Celts

Ortodoks Kelts (Orthodox Celts) nastupiće 26. juna među učesnicima drugog Ex-Yu Rock Festa, a frontmen Aca Seltik kaže da njegov bend jedva čeka priliku da istrči na binu stadiona fudbalskog kluba Borac u Starčevu.

„Mi smo vrlo fudbalski potkovan bend. Tako da je nama u principu fudbalski stadion bilo kog oblika ili veličine prirodni ambijent. Čak je bilo nekih fudbalskih fora na stadionu na Zvezdari i u Vrbasu tako da nije da nemamo iskustva u tom smislu. Uz to prvi put sviramo u Starčevu i ne može da ne bude odlično. Nadam se pravoj fudbalskoj atmosferi na stadionu. Neverovatan je osećaj kad urlikne više hiljada ljudi“, kaže Aca Seltik.

Na Ex-Yu Rock festu u Starčevu kod Pančeva, za koji ulaznica košta neverovatnih 100 dinara, Ortodoks Kelts će nastupiti sa Elvisom Jr Kurtovićem, Bajagom i Instruktorima i Let 3. Pošto se Ex-Yu Rock Fest održava u ambijentu u duhu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, Seltik nije odoleo da ne iznese nekoliko sportskih komentara. Osim podrazumevanog srčanog navijanja za Srbiju, Seltik kaže da trenutno potpuno suprotne emocije gaji prema Francuzima, koji su mučki u baražu izbacili junačne Irce.

„Navijaću protiv Francuske, podrazumeva se, a ide na ruku i što nisu nešto na kladionicama dobro kotirani. Mada sa druge strane spreman sam da potpišem da će da iznenade. Počeli su da igraju kao Italijani. Slabo, slabo, slabo i eto njih u finalu! Od sveg srca ću da navijam za Slovake. Zašto? Volim da navijam za autsajdere!“, kaže Seltik.

Zanimljivo je da srpski Kelti dolaze u Starčevo iz Trsta, gde dan ranije nastupaju na međunarodnom festivalu keltske kulture Triskell 2010. Ekipu Kelta potom očekuje duga vožnja do Starčeva.

„Triskell 2010 je ogroman festival, traje deset dana, dakle ozbiljno ludilo. U Italiji ćemo svirati internacionalni repertoar koji se kod nas baš i ne svira na svakom koncertu. Zato će i devojke i momci u Starčevu dobiti repertoar koji dobijaju ljudi širom Evrope. A da ćemo stići na vreme ne brinite. Lepo spavamo u Trstu, krenemo kolima pre podne i stignemo u Starčevo“, kaže Seltik.

Prodajna mesta na kojima možete naći ulaznice za Ex-Yu Rock fest su u Pančevu Turistička organizacija Pančevo i u Starčevu u Mesnoj zajednici i Domu kulture.