Editors, Dub Inc, Let 3 i Letu štuke na Arsenalu 08

01.03.2018

Britanski indie post-punk Editors, francuska rege senzacija Dub Inc, uvek izazovni Riječani Let 3 i sarajevske Letu štuke nova su imena Arsenal Festa 08, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu.

Editors će svirati prvi put na Arsenalu 21. juna kao hedlajneri Main Stage-a. Bendu poznatom po hitovima kakvi su „Papillon“, „A Ton of Love“, „Sugar“ i „You Don’t Know Love“, 9. marta izlazi šesti album „Violence“, sa kog su najavni singlovi „Hallelujah (So Low)“ i „Magazine“.

„Pričaju kako je naša muzika mračna, i priznajem da smo ozbiljniji od ostalih indie bendova, ali mislim da nas ljudi ne slušaju da budu jadni, već da budu srećni. Zato se nadam da će publika sa našeg nastupa otići sa osmehom na licu i uzbuđena, jer pokušavamo stvoriti muziku koja je životna, dramatična, strastvena, eksplozivna…“, kaže frontmen Editors Tom Smith.

Prve večeri Arsenala na Main-u nastupaju premijerno i Dub Inc, koji već dve decenije klasični rege sa dabom, ska, hiphopom i afričkim uticajima spajaju u hibrid visokonaponskih i društveno angažovanih pesama na francuskom, engleskom i kabila jeziku, zahvaljujući kojima uživaju kultni status u matičnoj Francuskoj i svetu. Što pokazuju višemilionski jutjub pregledi pesama poput „Tout ce qu’ils veulent“, „Rudeboy“, „Chaque nouvelle page“ ili „Partout dans ce monde“.

Na Garden Stage 21. juna dolazi legendarni Let 3, koji novim singlom „Tišu“, šatrovačkom obradom hita Novih fosila „Šuti moj dječače plavi“, nastavljaju neutabanim stazama kojima su krenuli pre 30 i više godina kultnim pesmama kakve su „Izgubljeni“, „Vjeran pas“, „Profesor Jakov“ ili „Dijete u vremenu“.

Kultne Letu štuke frontmena Dine Šarana imale su čast da nastupe na prvom Arsenalu 2011. godine, a sada se konačno vraćaju 23. juna na Garden Stage. Sa novim singlom „Bože zdravlja“, koji najavljuje novi album, Štuke nastavljaju sjajan niz hitova kakvi su „Mjesto za dvoje“, „Sunce“, „Šutiš“, „Tesla“ i „Sami“.

Na Arsenal Festu 08 nastupaju 21. juna na Gardenu nekadašnji bubnjar legendarnih Ramones-a Marky Ramone, a 22. juna na Maine-u škotski hitmejkeri Texas i Balkan džipsi pank metal Kultur Shock.

Komplet ulaznica za sve tri večeri košta neverovatnih 2.000 dinara do 14. marta, u Domu omladine Kragujevca, na biletarnici Pozorišta za decu u Kragujevcu i preko mreže Eventim! Od 14. marta kreću pojedinačne ulaznice, a komplet će biti skuplji.