E-Play stigao do „Japana“!

11.08.2020

Alternativni bend E-Play objavio je danas svoj prvi lyric video u karijeri za pesmu „Japan“, sa albuma „Sloboda“ koji je posle CD-a i digitalnih platformi (2018), nedavno konačno izašao i na vinilu (Long Play 2020).

Video „Japan“ jednostavno dočarava puštanje „Slobode“ sa gramofona, i njime je svih sedam pesama sa albuma dobilo svoju video interpretaciju.

Od dosadašnjih vizuelno i produkcijski upečatljivih spotova „Srešćemo se neki drugi put“, „Da budemo samo dobro“, „Pristanište“ i „Uzmi mi sve“ posebno su se izdvojili „Šamarčina“, sa porukom protiv nasilja nad ženama, i „Sloboda“ u kome se pojavljuje simbolično glumica Sloboda Mićalović (kojoj je to inače bio prvi muzički spot u karijeri)!

Peti album u dvodecenijskoj karijeri izraz je velike muzičke zrelosti beogradskog benda željnog da se „popne stepenicu iznad“ u odnosu na svoja ranija izdanja, čemu je doprinela i vrhunska produkcija Voje Aralice (Kolja, Bajaga i Instruktori…).

Mada autorka, pevačica i bastkinja Maja Cvetković primećuje: “Ako nema dobre pesme – niko na svetu ne može da ti pomogne”.

„Ovo je naš prvi vinil u karijeri i baš nam je drago što smo konačno čuli i kako naš bend zvuči na pucketavom nosaču zvuka. Super je da će naši fanovi koji su ljubitelji vinila imati prilike da, posle dugo čekanja, zavrte ovu ploču na svojim gramofonima. To smo im, nakon svih ovih godina, stvarno ostali dužni“, kaže Maja.

Kratko opisujući suštinsko značenje „Slobode“ za njen bend (u kome su i bubnjar Goran Ljuboja-Trut i gitarista Nemanja Velimirović), Maja ističe: “Važno je da budemo dobro, slobodni, da pristajemo samo na ono što mi izaberemo kao pravo rešenje i da nam mogu uzeti sve što imamo, ali samo ne mogu uzeti nas“.