E-Play proslavili desetogodišnjicu

06.11.2009

Alternativni sastav E-Play proslavio je deset godina rada i promovisao novi album „Drago mi je da smo se upoznali“ u petak uveče koncertom u gornjoj sali, bivšem „Pogonu“ Doma omladine Beograda pred par stotina posetilaca.

Bend gitaristkinje Biljane Todorovski i basistkinje Maje Cvetković počeo je nastup hitovima sa novog albuma „Sramota“ i „U sumrak“, odmah dajući do znanja prisutnima da će se do kraja ići žestoko, beskompromisno i bez posustajanja.

Beogradski bend je na slavljeničkom Koncertu prošetao kroz svoju prvu deceniju, od novog albuma ka početku karijere i kultnom prvencu „E Play“ (1999), dokazujući kao tačne prethodno izrečene tvrdnje Maje i Biljane da „E-Play danas grize podjednako, ako ne i više nego na početku“.

Maja i bubnjar Damjan Dašić ponovo su pokazali u DOB-u zašto mogu pretendovati na naslov jedne od najboljih i najčešćih srpskih ritam sekcija, dok je Bilji zanimljivu dopunu pružio gostujući gitarista Danilo Nikodinovski, iz beogradskog metal sastava Consectration, zamena za odsutnog gruvboks Marka Milivojevića.

Raspoloženi E-Play je prisutnima priredio žestok zvučni udar u vidu „Dosta“, „Visoko, daleko“, „Bez reči“, „Loš dan“…

Kao što je i bilo najavljeno, poseban trenutak koncerta pripao je gostovanju bubnjarke obećavajućeg beogradskog alt benda Repetitor Milene Milutinović, kada je E-Play posle dugo vremena zasvirao samo u ženskoj postavi kao trio, i to dragulj sa prvog albuma „Better Than You“.

Kao i pre dve godine u „Akademiji“, E-Play je višeminutnim hipnotičkim izvođenjem „Zašto“ pokazao zašto je, još kad je ta pesma snimljena na prvencu pre deset godina, smatran za jedan od najboljih srpskih alternativnih bendova.

„Hvala što ste bili, vidimo se neki drugi put!“, obećala je Maja, a bend se oprostio od Beograđana repriznim izvođenjem „Sramote“ na bis.