Dva kultna albuma Let 3 u Srbiji

04.01.2010

Let 3

Kultni prvenac riječkih otkačenjaka Let 3 „Two Dogs Fuckin'“ (1989) i isto takav drugi album „El Desperado“ (1992) nedavno su, posle dvadeset godina samo vinilnog i kasetnog bivstvovanja, konačno objavljeni na diskovima od strane Dallas Recordsa.

Srpska podružnica Dallasa saopštila je da su albumi sada reizdani na disku i vinilu. Omot vinila je identičan originalnom, dok je knjižica diska, uz istu naslovnu stranu, obogaćena fotografijama i tekstovima. Zvuk je remasterizovan, a bonus su neobjavljeni snimci i retki koncertni zapisi.

Bonus pesme na „Two Dogs Fuckin'“ su „We Are Lost“, odnosno engleska verzija velikog jugoslovenskog hita i generacijske himne „Izgubljeni“, zatim neobjavljena „Pere pere“ u trajanju od 12 minuta i živa verzija „Ne trebam te“ sa koncerta u ljubljanskom klubu „Turist“ 1992. godine.

Bonus na „El Desperadu“ sadrži „Elevry Budy Nous’a“, „Pogibe“ (takođe uživo iz „Turista“) i žive verzije „Fahrenheite“ i „Pokvarena žena“.

U pripremi su četiri videospota snimljena na koncertima u „Rupi“ oktobra 2009. godine: „Niotkuda“, „U rupi od smole“, „Armada“ i „Pokvarena žena“. Režiser je Radislav Jovanov Gonzo, autor kultnih spotova za „Dijete u vremenu“, „Naftu“ i „Profesora Jakova“.

TWO DOGS FUCKIN’

1. Sam u vodi
2. Ne trebam te
3. U rupi od smole
4. Armada
5. Ciklama
6. Izgubljeni
7. Zora
8. Niotkuda
9. Veliki dan

Bonus:

10. We are lost (Engleska verzija „Izgubljeni“)
11. Pere pere (Nepoznat i neobjavljen snimak!)
12. Ne trebam te (Neobjavljen snimak! Live iz Ljubljane 1992.)

EL DESPERADO

1. El Desperado
2. Voules vous
3. Fuck famiglia
4. Vjeran pas
5. Pokvarena žena
6. Pogibe
7. Fahrenheite
8. Ha ha ha
9. Love killer
10. Ciklama
11. Mona

Bonus:

12. Elevry Budy Nous’a
13. Pokvarena žena (live)
14. Pogibe (Neobjavljen snimak! Live iz Ljubljane 1992.)
15. Fahreinheite (live)