Drug Tito gost na albumu Zabranjenog pušenja

01.12.2009

Zabranjeno pušenje

Novi album Zabranjenog pušenja otvara naslovna pesma „Muzej revolucije“, kroz koju u pravom revolucionarnom duhu provejava govor doživotnog predsednika komunističke Jugoslavije Josipa Broza-Tita.

Pred koncertnu promociju „Muzeja revolucije“ 12. decembra u Domu omladine Beograda, vođa Zabranjenog pušenja Sejo Sekson ističe da je do „gostovanja“ maršala Tita na albumu došlo jer je bend osetio da je on tip revolucionara čije reči imaju težinu u ova smutna tranziciona vremena.

„Njegove riječi su nas stvarno zadeverale i stvarno smo počeli razmišljati koja je poruka rokenrola? Tito nam je skrenuo pažnju da rokenrol mora biti nešto drugo, a ne promocija tampona, kurtona i pseće hrane“, ističe Sejo.

Najveći sin naših naroda i narodnosti drug Tito iz „Muzeja revolucije“ poručuje: „Mislim da su toliko zasjenile te razne investicije oči i misli ljudi, da su zaboravili čovjeka, a mi bez čovjeka ne možemo stvarati, ne možemo!“.

„Imao je Tito svojih loših strana, ali je to čovjek koji je bio bez imovine, a politička karijera mu je jako dugo trajala. Njegova udovica je završila sa nekom penzijicom. To nije ni blizu današnjeg predatora političkog tipa, koji već poslije pet godine ima troje kola, šest benzinskih pumpi i 15 ljubavnica. Tako nešto Tito nije stekao za cijele svoje političke karijere“, kaže Sejo.

Zabranjeno pušenje objavilo je u regionu 7. novembra novi album „Muzej revolucije“, na godišnjicu Oktobarske revolucije. U Srbiji CD objavio je Long Play kao specijalan poklon fanovima uz kupljenu ulaznicu za koncert Zabranjenog pušenja 12. decembra u velikoj sali Doma omladine Beograda.

Možete postati vlasnik „Muzeja revolucije“ sa ulaznicom za koncert za skromnih 1.000 dinara, koje možete dobiti samo na blagajni Doma omladine.