Divljan svira gej narodnjak

02.03.2009

Vlada Divljan

Vlada Divljan pred koncert sa svojom Nevladinom organizacijom 8. marta u Domu omladine Beograda otkriva da na svom repertoaru ima jednu još neobjavljenu pesmu koju opisuje kao „gej narodnjak“.

„Red je i da ljubitelji narodne muzike, a istovremeno ljubitelji istog pola, dobiju svoju pesmu. Glupo je da budu uskraćeni za to“, kaže nekadašnji gitarista i pevač kultnih Idola.

Stihove „Zaljubljen sam u svog jarana“ Divljan je napisao još 1984. godine, ali je pesmu zasvirao sa NVO na nekoliko koncerata tek od prošle godine, kada je konačno dovršio melodiju za nju.

Uz objašnjenje da je pesmu napisao nadahnut mačo stavovima u novokomponovanim narodnim pesmama, Divljan kaže da trenutno traži ko bi mogao da otpeva „Zaljubljen sam u svog jarana“.

„Imam taj ‘gej narodnjak’ koji sam davno još smislio, i sad pokušavam da ga plasiram. Ali glupo mi je ja da ga pevam. Ne zato što izbegavam, nego nemam taj narodnjački glas, a hoću da ga plasiram na pravi način“, ističe Divljan.

Autor folk elementima bogate pop muzike za omnibus film „Kako je propao rokenrol“ (1989), priznaje da je svojevremeno imao ponuda da radi narodnjake, koje nije prihvatio.

„Imao sam ponude tu i tamo, ali to jednostavno nije moj svet“, ističe Divljan.

Divljan i Nevladina organizacija održaće koncert za Dan žena u Domu omladine Beograda (20:30), za koji se u prodaji mogu naći pojedinačne ulaznice po ceni od 1.200, kao i romantična „Karta za dvoje“ koja košta samo 2.000 dinara!

Obe vrste ulaznica mogu se kupiti na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno na prodajnim mestima Biletservisa (www.biletservis-co.yu).