Divljan na poljskom i nemačkom!

05.03.2010

Vlada Divljan

Vlada Divljan pored osmomartovskog koncerta u Domu sindikata u Beogradu zaokupljen je trenutno sa dva izuzetno zanimljiva projekta u kojima će njegove pesme iz vremena Idola i kasnije samostalne karijere biti prepevane na poljski i nemački jezik!

Pesme Idola „Maljčiki“ i „Retko te viđam sa devojkama“ uz Divljanovu svesrdnu pomoć već su zaživele u verzijama na poljskom na danas već čuvenoj kompilaciji „Yugoton“ (2001), na kojoj su poljski muzičari obradili nekoliko klasika jugoslovenskog rokenrola raznih izvođača.

„Sada ponovo radim neke stare pesme za Poljsku, kao ‘Dok dobuje kiša’, ‘Ona to zna’ itd. ‘Maljčiki’ i ‘Retko te viđam’ su bili hit singlovi u Poljskoj. Odlična je bila verzija ‘Retko’. Baš mi se dopada. To je možda najbolja verzija, bolja od moje! To su ozbiljni hitovi u Poljskoj“, kaže Divljan.

Uz to, Divljan je raspoložen da jednog dana uradi i rusku verziju legendarnih „Maljčika“, ali kaže da se u takav pothvat ne bi upuštao bez nekog saradnika koji bi trebao biti „pravi Rus koji živi tamo, da se to aktualizuje“.

„‘Maljčiki’ imaju potencijal hita. Bili su to u Poljskoj i ovde, i mogu to biti svugde. Imaju poletan ritam umpa-cumpa“, ističe Divljan.

Beogradskog muzičara nastanjenog u Beču, u maju u glavnom gradu Austrije očekuje nastup na festivalu Wiener Festwochen, gde bi trebalo da svira svoje i pesme Idola na srpskom i nemačkom jeziku uz pomoć benda sastavljenog isključivo od mladih Austrijanaca.

„Uvežbaću bend mladih Austrijanaca između 18 i 25 godina da sviraju moje pesme, nešto će verovatno biti na nemačkom, ali će većina biti na srpskom, budući da je to drugi jezik u Beču“, kaže Divljan.

Vlada Divljan i Nevladina organizacija održaće svoj drugi po redu osmomartovski koncert u Domu sindikata u Beogradu, za koji ulaznice koštaju 1.000, 1.200 i 1.500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Doma sindikata i Doma omladine.