Bajaga slavio sa Osiječanima

06.03.2010

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori održali su u petak uveče u novoj dvorani Gradski vrt zajedno sa preko 5.000 raspevanih i rasplesanih Osječana još jedan sjajan koncert na turneji povodom 25 godina benda. Hrvatski mediji jednodušno ocenjuju da je bend Momčila Bajagića priredio pravu rokenrol feštu, privukavši ponovo izuzetno brojnu osječku publiku, iako poslednjih godina skoro redovno svira u gradu na Dravi.

Hrvatski portal www.tportal.hr izveštava da „Slavonci očito izvrsno poznaju Bajagin repertoar, reči svih pesama orile su se sportskom dvoranom u koju stane oko 7 tisuća ljudi, od kojih je 4.500 tisuća sjedećih mesta, ali nitko nije na njima sjedio“.

„‘Berlin’, ‘Mali slonovi’, ‘Poljubi me’, ‘Limene trube’, ‘Gore dole’… na kraju ‘Marlene’ na pozornicu je doletio Dejan Cukić izvodeći impresivni vokalni solo…otpjevao je i ‘Jahače magle’ i kasnije se prihvatio gitare. To je bilo iznenađenje Osječanima, najavljeno uoči koncerta…Sviralo se i pjevalo puna dva i pol sata. ‘Ruski voz’ i ‘Tamara’ sačuvani su za prvi bis. Za drugi izlazak publika se izborila rukama i nogama, a beogradski gosti Osječane su u noć poslali stihovima ‘Samo nam je ljubav potrebna'“, piše www.tportal.hr.

Zagrebački list 24 sata kaže da su Bajaga i Instruktori „oduševili su pet tisuća svojih obožavatelja u dvorani Gradski vrt u Osijeku“, gde je „beogradski roker koncert usporedio s onim u Osijeku prije 25 godina, održanog dan nakon legendarnog Live Aida“.

„Mislio sam da se tadašnji nastup ne može nadmašiti. No, Osijek je pokazao da je rokerski grad u kojem je i to moguće. Osijek je poput Kragujevca u Srbiji, ona rokerska oaza u koju vrijedi doći“, ocenio je Bajaga.

Portal www.osijek031.com izveštava da su „dva i pol sata Bajaginih najpoznatijih hitova naprosto su osvojili Osječane, a prepuna dvorana dokaz je da su uvijek željni dobre i kvalitetne glazbe“.

„‘I gotta feeling, da će noćas da bude ludo’, rekao je Šika Milenković, gitarist grupe Bajaga & Instruktori, i bio u potpunosti u pravu“, piše portal.

Bajagu i Instruktore u nastavku slavljeničke turneje povodom 25 godina od prvenca „Pozitivna geografija“ (1984) očekuje između ostalog koncert 10. aprila u Domu mladih u Sarajevu.