Darko Rundek odoleo rakiji

16.12.2008

Darko Rundek

Darko Rundek pred nastup sa Cargo orkestrom 17. decembra u rasprodatom Sava centru, priseća se da je prilikom prošlogodišnje mini-turneje u četiri različita koncertna prostora u Beogradu najviše problema imao da se odupre domaćoj rakiji.

„Prvo se s ponosom sjetim da sam hrabro odoljevao rakiji, jer nisam pio alkohol. Trebalo je biti u formi u tako gustom koncertnom ritmu i svaki dan ponovo pronaći energiju i smisao. Bio je to niz sjajnih koncerata koji je dio publike pratio u nastavcima u raznim salama i gradovima. Bilo mi je super, a koncert u Domu omladine je bio najuravnoteženiji između oduševljenja i muziciranja“, rekao je Rundek za Blic.

Sreda 17. decembar je posebno veče u istoriji Cargo orkestra, jer se sa ovim koncertom približava kraj rada izvorne postave benda, čiji se neki članovi (Darko i Cargo ne žele otkriti koji) nameravaju posvetiti drugim projektima.

Uz svaku kupljenu kartu za ovaj koncert kao poklon je išao CD „Live u Domu omladine“ koji je snimljen prošle godine na pomenutoj turneji „Svitanja“, a Long Play ga kao izdavač posle neće puštati u redovnu prodaju.

Koncert Darka Rundeka i Cargo orkestra u Sava centru 17. decembra počinje od 20.30.