„Da sam makar vuk“ poručuje Miki Radojević

25.08.2020

Frontmen pank bendova Čovek bez sluha i Six Pack Miki Radojević oglasio se novim samostalni singlom „Da sam makar vuk“, kog je posvetio „radnicima kulturnih ustanova, tehničarima, toncima, bendovima koji sviraju za male pare“.

Višemesečna koncertna neaktivnost usled pandemije Kovid-19 ozbiljno je ugrozila opstanak bendova i čitave muzičke industrije, a Radojević je jedan od malobrojnih naših muzičara koji se, preko svoga fejsa, otvoreno buni protiv takvog stanja i posebno letargičnog, ćutljivog stava kolega sa rok scene.

„Pola godine bez svirke. Pola godine bez probe s bendom, tek po neka zajednička kafa. Pola godine kako oni koji bi trebalo da nas štite kao mlađe burazere ćute i ne dižu glas, ne opominju nadležne da su muzika i kultura takođe posao koji hrani neka usta. Ne, ne kukam za svoje dupe. Meni je genetika dala da umem sve: i ekser da zakucam, i struju da razvučem, da vozim kao ruski pilot, pa čak da rukujem i onom motikom koju nama muzičarima nude po društvenim mrežama (doduše, zemlju nemam, travnjaka mi žao)“, poručuje Radojević.

Pesmu „Da sam makar vuk“ Radojević je snimio sam u svojoj sobi, a specijalni gost na solo gitari bio je Dejan Dors Marković. Miki je proletos u vreme Kovid-19 karantina bio objavio singl „Vratiće se vrapci“.