Brkovi pokidali Halu sportova, Dado Topić pokazao torzo!

02.04.2016

Brkovi

Turbo-pank-folkeri Brkovi u petak uveče u beogradskoj Hali sportova održali su svoj najveći koncert u karijeri, na istinski spektakularan način, pred preko 3.000 raspojasanih fanova i uz veliko finale koje je pripalo njihovom specijalnom gostu, legendarnom Dadi Topiću!

“HVALA svima od srca! Do kraja života nećemo zaboraviti ovu noć, neopisivo iskustvo…. “, proučili su Brkovi.

Koncertnu promociju „Torza Dade Topića“ Brkovi su počeli redaljkom stvari sa novog albuma – „Život brzo prolazi“, „Gljiva“… od prve do poslednje. Reakcija fanova pokazala je da je novo gradivo odlično savladano, i da je, pored singlova „Seks i droga“ i „Ovce“, koje je kao na albumu obogatila glasom i pojavom sjajna tuzlanska reperka Sassja, publika jako brzo zavolela i himničnog „Šefa“, „Ništa više mi ne značiš“…
Oranje po starim hitovima krenulo je sa „Ornelom“ i „Nevjernicom“, a sledilo je „Cvjetalo je meni cvijeće“… uz konstantne šutke i polivanje pivom u grotlu prvih redova.

„Napravio sam pjesmu za Boru Drljaču. Ovo treba on da pjeva, a ne ja“, najavio je frontmen Brkova Šemso (Shamso 69) „Dobro jutro, Srbijo“, pesmu koja je prvobitno planirana za S.A.R.S, ali se do sada nije našla ni na jednom izdanju.

Bend je koncertu pristupio sa tri gitare (pridružio im se za ovu priliku virtuoz Emir Hot) što je dodatno podložilo zvuk – kroz Halu su prštale od energije „Samo pijan mogu“, „Pi*da materina“, „Nisam ja za tebe“ i „Tolerancija.

Za kraj ostavljene su „Opasno se drogiram“, „Bolje da sam s frendovima bio rujno vino“, zatim uz upalja?e izvedena ve? standardna koncerta obrada „Ku*ac mi je kamen“ i finiširaju?a „Kurvo prokleta“.

U velikom finalu, na bini Hale sportova pojavio se čuveni Dado Topić dočekan zaglušujućim ovacijama publike! Pre nego što je zapevao morao je, očekivano, da ipak pokaže svoj torzo – Hala se orila od povika „Dado skini se!“

Dado i Emir sa gitarama su najpre izveli „Makedoniju“, stari hit grupe Tajm (Time), a publika se još više razgalamila pevajući „Flojda“. Svi učesnici koncerta Brkovi, Dado, Sassja, Zoka Bosanac i Pero Defformero na kraju su se zajednički poklonili publici koja ih je nagradila gromoglasnim ovacijama!

Spektakularni koncert Brkova na sjajan način otvorio je nastup bratskog benda, novosadskih turbometalaca Pero Defformero. Pevač Goran Biševac-Biške, gitarski mag Saša Friš i ostali zatresli su dobrano Halu sportova sa kolopletom deformerovskih hitova, od „Ferarija“, preko „Kauboja iz Bosne“ do „Došli smo do kraja puta“.

Nakon njih na scenu je stupio narodnjak Zoka Bosanac koji se za mnoge pokazao kao prvorazredno iznenađenje koncerta. Zoka je nastup poćeo žestoko sa hitom „Moja žena ima švalera“, pevajući uz pratnju dvojice klavijaturista, a nakon toga čitava Hala je prvi put počela da pskandira „Zoka, Zoka, Zoka“. Skandiranje se ponovilo nekoliko puta tokom njegovog nastupa! Neverovatno!

I skoro nije bilo na nekom koncertu toliko žena sa (nacrtanim) brkovima…