Bajaga ide u Skandinaviju!

06.04.2016

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori tokom aprila idu na skandinavsku mini-turneju, u okviru koje će prvi put svirati u Norveškoj, a očekuju ih i koncerti u Poljskoj, Švajcarskoj…

„Sve je manje zemalja u kojima nismo bili, tako da se obradujem svaki put kad idemo u neku novu“, kaže Momčilo Bajagić, čiji bend svira premijerno u Oslu 29. aprila u „Vulkan areni“. Uz to, sa Instruktorima se vraća u susednu Švedsku za nastupe 27. aprila u „Sodra teatern“ u Štokholmu i 30. aprila u Malmeu u „Moriska paviljongen“.

„Baš mi je drago što idemo prvi put u Oslo. Imam neke prijatelje Norvežane, koji su živeli u Beogradu, i mnogo puta smo se dogovarali da se vidimo, ali nije bilo prilike. Sada će sigurno doći na koncert. Prošli put u Švedskoj smo svirali Geteborg i Malme, a sada će nas nakon dosta godina videti publika u Štokholmu“, kaže Bajaga.

Beogradski bend odnedavno uživo svira „Kad mesec prospe rekom srebra sjaj“ – novi singl/spot koji je Bajaga snimio sa bluzerima Point blank i gitaristom Dragim Jelićem – što znači da će, uz još neke vraćene pesme, repertoar biti osvežen na predstojećoj turneji. U to će se najpre uveriti 15. aprila publika u klubu „Proxima“ u Varšavi, u mestu trijumfalnog prvog susreta Bajage i Instruktora sa poljskom publikom iz 2013. godine.

„Bio sam oduševljen Varšavom, publikom i klubom, i sjajno je što nam se sada ukazala prilika da se vratimo tamo! Ponudićemo ponovo nešto zanimljivo našim prijateljima u Poljskoj, ‘Proxima’ je pravi klub za nas i jedva čekam da se tamo popnem na binu!“ kaže Bajaga.

U narednom razdoblju, Bajagu i Instruktore očekuju nastupi i 27. maja u „Elite“ klubu u Cirihu, 2. jula na OK Festu na Tjentištu (BiH) i 29. jula na otvaranju Šabačkog letnjeg festivala.